Tečaj
Manualna terapija i kiropraktika


Tečaj Manualne terapije i kiropraktike vodi dr. Kazimir Mileusnić, spec.ortoped. Tečaj uključuje dijagnostiku - fizikalni pregled i  više vrsta manualnih tehnika: Kiropraktika - manipulacija kralježnice i zglobova, Cross friction (Cyriax), Trigger point i PIR (post  izometrijsko istezanje) kojima se uspješno pomaže kod: bolova u vratu, bolova u leđima, bolova u zglobovima, kod ozljeda mekih česti (ligamenti, mišići i tetive). Specijalistički tečaj, nakon završetka dobiva se Certifikat. Tečajeve održavamo u Opatiji i Zagrebu.


 

Tečaj
Manualna terapija i kiropraktika


Tečaj Manualne terapije i kiropraktike vodi dr. Kazimir Mileusnić, spec.ortoped. Tečaj uključuje dijagnostiku - fizikalni pregled i  više vrsta manualnih tehnika: Kiropraktika - manipulacija kralježnice i zglobova, Cross friction (Cyriax), Trigger point i PIR (post  izometrijsko istezanje) kojima se uspješno pomaže kod: bol u vratu, bolovi u leđima, bolovi u zglobovima, ozljede mekih česti(ligamenti, mišići i tetive).


Nazovite nas

Što ćete naučiti

Na tečaju ćete saznati koji su uzroci bolova u leđima, kralježnici, zglobovima, mišićima i ligamentima, indikacije i kontraindikacije za manualnu terapiju i manipulaciju kralježnice i zglobova. Naučiti ćete što je igra zgloba, što je blok vertebralnog dinamičkog segmenta, te provesti fizikalni pregled i dijagnostiku. Naučiti ćete izabrati i na siguran način izvesti tehnike:

 • Kiropraktika i manipulacija kralježnice i zglobova
 • Cross friction (Cyriax)
 • Trigger point
 • PIR (postizometrijsko istezanje)

Poseban je naglasak stavljen na učenje i trening - kako kiropraktičke manipulacije kralježnice i zglobova provesti bez i najmanje mogućnosti ozljeđivanja - u tzv. „sigurnoj zoni“

Nastavni plan

Uvjet za pohađanje tečaja Manualna terapija i kiropraktika gornji i donji ekstremiteti su završeni tečajevi za donji dio leđa i vratna i grudna kralježnica.

Kome je namijenjen tečaj manualne terapije i kiropraktike

Tečaj manualne terapije, kiropraktike i manipulacije kralježnice i zglobova je namijenjen fizioterapeutima, kineziolozima, liječnicima, kao i manualnim terapeutima, maserima, osobnim  i fitness trenerima koji žele naučiti ili  proširiti / nadopuniti  svoja znanja i vještine.

Organizacija nastave

Svaki stupanj tečaja traje 2 dana. Uvjet za pohađanje tečaja Manualna terapija i kiropraktika gornji i donji ekstremiteti su završeni tečajevi za donji dio leđa i vratna i grudna kralježnica.
Tečaj Manualna terapija i kiropraktika održava se u Opatiji i Zagrebu.

Tečaj uključuje teorijski dio, prikaz tehnike i vježbe. Teorijski dio zauzima 15-20% a vježbe i rad u parovima 80-85% tečaja  Polaznici uče i vježbaju manualne tehnike  međusobno jedni na drugima. Predavanja se održavaju u učionici opće namjene i kabinetu za vježbe Učilišta, a vježbe i praktična nastava u prostorijama Ortosan medical wellness centra koji se nalazi u okviru prostora Učilišta Lovran u Opatiji.

Voditelj tečaja:

Dr. Kazimir Mileusnić, spec. ortoped

Asistenti:

Jelica Popić,dr.med., Jelena Skočić, bacc.fizioterapije /manualni terapeut, Jelena Vlaisavljević  Kovačić bacc. physioth.

Certifikat

Po završetku svakog stupnja polaznici dobivaju Certifikat o završenom tečaju Manualne terapije i kiropraktike.

Pogodnosti za polaznike

Bivši polaznici stječu pravo na popust (5%) na edukaciju.

 • U cijenu tečaja uključen nastavni materijal – skripta s teorijskim osnovama.
 • Svi materijali koji su potrebni za vježbe i praktičnu nastavu osigurani su od Učilišta Lovran.
 • Pomažemo u zapošljavanju - završenim polaznicima prosljeđujemo Natječaje za posao.
 • Završeni polaznici se mogu samozaposliti, zaposliti ili napredovati u karijeri u: wellness centru, fizikalnoj terapiji, zdravstvenom turizmu, fitness centru, salonu za masažu, kozmetičkom salonu.

Savjetujemo i po potrebi naručujemo proizvode, pribor i materijale koji su potrebni za daljnji rad.


 • Trajanje

  2 dana/ stupanj

 • Uvjet upisa

  Fizioterapeuti, Ostali zdravstveni djelatnici, Maseri, Kineziolozi, Polaznici završne godine obrazovanja u području fizioterapije i medicine, Manualni terapeuti i svi koji to žele postati

 • Cijena

  500 Eur / 3.767,25 Kn
  Bivši polaznici: popust 5%

 • Početak nastave

manualna terapija
21 lis 2023

Manualna terapija – Donji dio leđa

Opatija
manualna terapija
04 stu 2023

Manualna terapija – Vratna i grudna kralježnica

Opatija
U najavi