MYOFASCIAL RELEASE (MFR) TEČAJ

 

Myofascijal release (MFR)) je tehnika manualne, medicinske terapije koja se koristi u rehabilitaciji kroničnih bolova u mišićima i zglobovima kao i za poboljšanje pokretljivosti, fleksibilnosti, cirkulacije krvi i limfe –  uzrokovanih zatezanjem fascije.

“Myo” je termin koji označava mišić, dok termin “fascija” je najlakše opisati kao elastični omotač koji se grana duž cijelog tijela – pokriva sve mišiće, tkiva, organe, kosti, ligamente i živce . Fascija je  informacijski sustav tijela pa osim fizičkih podražaja skuplja i emocije. Mišići i fascia čine jedno, “rade” zajedno i samo u njihovom skladu tijelo funkcionira na pravilan i zdrav način. Uslijed bilo kakvih trauma u tijelu pa i negativnih emocija i stresa, fascija postaje neelastična, što uzrokuje zatezanje, bol, stres i ograničenost pokreta.

Tvorac Tehnike Miofascijalnog oslobađanja je Dr Džon Barns. Posljednjih desetljeća ova tehnika je velikom brzinom prihvaćena i zastupljena pored SAD i u Švicarskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, UK…

Tečaj MFR je podijeljen na 4 modula po 2,5 dana. Moduli se mogu završavati pojedinačno – nakon svakog dobiva se potvrda o završenom modulu. Nakon završena sva 4 modula dobiva se Diploma o završenoj edukaciji MFR terapije.

     Voditelji i edukatori: u suradnji udrugom „ Dodirom do zdravlja“ iz Beograda.

     • Mira Mitrović – Strukovni fizioterapeut CKPT Elite, Spec.za Myofascial release therapy MFR, mTP i KMT Edukator  
     • Kristina Radović – DRM, rCST , Spec za Myofascial release i Craniosacral therapy MFR i mTP Edukator
     • Gost predavač: Jadranka Brozd

     2.700  kn po modulu


     Polaznik dobiva Certifikat o završenom tečaju

     PRIJAVITE SE
     Nazovite nas