njega suhe koze

Profesionalnom njegom suhe i dehidrirane spriječite starenje i vratite prirodnu ljepotu kože lica

Kod profesionalne kozmetičke njege lica jasna je razlika između dehidrirane i suhe kože. Dehidrirana koža je stanje kože, a suha koža je tip kože.

Što je dehidrirana koža ?

Dehidrirana koža je stanje kože, a ne tip kože, a glavni uzrok je manjak vlage u koži. Zbog oštećenog hidrolipidnog filma i intracelularnog cementa – koža gubi vodu, što dovodi do stanja koje nazivamo dehidracija.  Znakovi dehidrirane kože su: hrapavost na dodir, sklonost ljuštenju i često se osjeća zategnutost. 

Znate li da svi tipovi kože (suha, normalna, mješovita i masna koža) mogu biti dehidrirani.

Što je suha koža ?

Suha koža je tip kože. Prema tipovima, koža može biti normalna, masna, suha i mješovita. Suha koža nastaje zbog funkcionalnih disfunkcija epidermisa. Suha koža se dijeli na suhu kožu i vrlo suhu kožu. U

Suha koža  je pepeljaste boje i bez zdravog sjaja, vidljiva su suha i/ili crvena područja koja ponekad svrbe, ima smanjenu elastičnost, podatnost i mekoću, a osobe se često žale na osjećaj zatezanja, peckanja i svrbeža. Zbog istodobnog manjka i lipida i vode, suha koža je često podložna preuranjenoj pojavi bora i finih linija.

Što uzrokuje suhu i dehidriranu kožu ?

Suhoća kože može se povezati i s fiziološkim starenjem, menopauzom ili nekim bolesnim stanjima organizma. Zbog hormonalnog utjecaja žene imaju problema sa suhom kožom češće od muškaraca. Povećanjem životne dobi dolazi do promjena u procesu keratinizacije i sadržaju lipida u rožnatom sloju kože. I mnoga kronična oboljenja kao i terapije mogu dovesti do povećanja suhoće kože. Najčešće su zabilježene nuspojave suhe kože kod primjene hipolipemika, lijekova za snižavanje kolesterola, diuretika, nekih antihistaminika, retinoida (peroralnih i lokalnih), kortikosteroida. Također su dehidracija i suhoća kože češće kod bolesti kao što su dijabetes, hipotireoidizam, psorijaza, atopijski dermatitis, malnutricija. Pretjerano pranje kože također dovodi do njenog sušenja. Mnoga sredstva za pranje sadrže surfaktante koji otapaju i emulgiraju lipide hidrolipidnog sloja kože, ali i intracelularne korneocite lipide, te tako oštećuju kožnu barijeru. 
Kao i kod dehidrirane kože, i kod suhe kože dolazi do pretjeranog isparavanja vode zbog oštećene kožne barijere, no u ovom slučaju prisutan je i trajni manjak lipida u koži. 

Kozmetička njega suhe i dehidrirane kože lica

Suhu kožu treba redovito i pravilno njegovati – kako u kućnoj njezi,  tako i od strane profesionalca koji ima znanja, vještine i iskustva njege suhe i dehidrirane kože.

Posjetite kozmetički salon, jer suha i dehidrirana koža treba profesionalnu njegu kože koja joj može pomoći da zadrži vodu i vrati gipkosti i prirodnu ljepotu. Profesionalna kozmetička njega kože sprječava znakove prijevremene starosti kože poput bora i opuštene kože na licu i vratu.

Tijekom kozmetičkog tretmana njege suhe i dehidrirane kože dobit ćete savjete i upute kako svakodnevno koristiti posebno prilagođene proizvode za higijenu i njegu suhe i dehidrirane kože koji će istodobno nadoknaditi manjak vode, ali i neophodnih masnoća u koži.

Suha koža se tretira čišćenjem uljnim preparatima te nanošenjem ulja, uljnih preparata i hidratantnih emolijensa. Preferiraju se preparati koji sadrže hijaluronsku kiselinu, ureju, glicerol, propilen glikol, kao i različite vitamine.

Postani stručnjak za kozmetičku njegu lica – organiziramo i provodimo vrhunske edukacije 

Da li ste razmišljali o promjeni zanimanja ili dopunskom radu – izvan postojećeg zanimanja i izvan radnog vremena ? Možda imate sklonost i želju da se bavite ljepotom i zdravljem kože i opuštanjem.

 Upišite edukaciju Kozmetička njega lica ili jedan od Kozmetičkih tečajeva i započnite karijeru u sektoru ljepote, zdravlja i wellnessa – u Učilištu Lovran – privatnoj školi za medicinska i wellness zanimanja.

Podijelite s prijateljima