zdravlje

Cjeloviti sustav samoizlječenja 3. dio

Prije nekoliko tisuća godina taoistički mudraci su u životinjskom carstvu izabrali tri dugovječne životinje: jelena, ždrala i kornjaču. Jedna od te tri životinje, jelen, bio je poznat po svojoj plodnosti i spolnoj moći. Mudraci su pozorno promatrali ponašanje jelena za koje se činilo da mu omogućuje takvu moć. Zaključili su da jelen stimulira svoj anus micanjem repa. Proučivši učinke te vježbe, taoisti su odmah primjenili to načelo i prilagodili ga čovjeku. Tako je nastala jelenska vježba.

Vježba „Jelen za muškarce“

Vježba „Jelen“ postiže šest važnih ciljeva:

Prvo, ona jača tkiva spolnih organa. Drugo, ona crpi energiju iz šest od sedam endokrinih žlijezda u organizmu i usmjeruje tu energiju prema pinealnoj žlijezdi kako bi uzdigla duhovnost. (Postoji jedan hormonalni put koji počinje u prostati, prolazi kroz nadbubrežne žlijezde i spaja i ostale žlijezde.) Istpdobno se pojačava i krvotok u abdominalnom području. Taj krvotok olakšava prijenos prehrambenih tvari i „životne sile“ (energije) sadržane u spermi kroz cio organizam.

Kada energija dođe u pinealnu žlijezdu, osoba osjeti jezu ili osjećaj bockanja duž kralježnice, sve do tjemena. Taj osjećaj daje dojam orgazma, ni manje ni više. Ako osjetite nešto u području pinealne žlijezde bez ikakvog bockanja u leđima, ne uznemirujte se. Vaša senzibilnost povećat će se praksom. Ako nakon nekog vremena ipak ne osjetite kolanje energije, to će značiti da postoje neki problemi kojima se odmah morate pozabaviti.

AUTODETERMINACIJA JE TREĆA PREDNOST KOJA SE MOŽE POSTIĆI OVOM VJEŽBOM

Ako jedna od žlijezda u sustavu sedam žlijezda ne funkcionira punim kapacitetom, energija koja se penje uz kralježnicu zastat će u toj žlijezdi. To ukazuje na bolest te žlijezde, kojoj valja posvetiti posebnu pažnju. Primjerice, ako timus loše radi, energija će prestati kolati kada dođe u tu žlijezdu i problem će ustrajati dok se timus ne izliječi.  Kad se timus vrati u normalno stanje, energija će se moći uspeti uz kralježnicu do pinealne žlijezde.

Ako osjetite da vam se energija uspinje prema tjemenu dok budete radili jelensku vježbu, znači da vaših sedam žlijezda funkcionira dobro i da u vašem organizmu nema energetske blokade. Na drugoj strani, ako ne osjetite apsolutno ništa dok radite tu vježbu, biti će zato jer negdje imate prepreku.. Svi mi napokon možemo osjetiti kretanje energije u organizmu, ali samo ako ona nije blokirana nekom disfunkcijom.

ČETVRTA PREDNOST JELENSKE VJEŽBE – JAČA SPOLNU MOĆ I OMOGUĆUJE MUŠKARCU DA PRODULJI SPOLNI ODNOS

Tijekom normalnog spolnog odnosa prostata nabubri od sperme dok ne postigne maksimalnu veličinu, kad dolazi do ejakulacije. Tijekom ejakulacije prostata oslobađa svoj sadržaj u nizu kontrakcija. Tada se završava spolni odnos. Kad muškarac više nema što ejakulirati i kad ne može izazvati kontrakcije ili održavati erekciju (jer je izgubio energiju ejakulacijom), on više ne može voditi ljubav. Međutim, ako se posluži vježbom „Jelen“ da bi oslobađao spermu iz prostate u malim dozama, i to u suprotnom smjeru, tj. u druge žlijezde i u krvotok, može produljiti spolni odnos.

U normalnim okolnostima, kad se tijekom spolnog odnosa ne izvodi jelenska vježba, opasno je prekidati orgazam ili produljavati odnos običnim sredstvima. Kad se primjene obična sredstva, prostata ostane nabrekla dulje vrijeme, ne olakša se ejakulacijskim kontrakcijama i sperma ostaje u njoj sve dok se ne izlije u krvotok. Dakle, prostata donekle nalikuje elastičnoj vrećici: valja joj omogućiti da se vrati u prvotni oblik jer bi inače mogla izgubiti elastičnost.

Kad izgubi elastičnost, funkcionira slabije jer je oštećena. Dakle, jelenska vježba ne samo da omogućuje produljenje spolnog odnosa i orgazma, nego i štiti prostatu omogučujući oslobađanje sperme.

PETA PREDNOST KOJU DAJE JELENSKA VJEŽBA JEST NAGOMILAVANJE SPOLNE ENERGIJE

Ona ima takav učinak jer osigurava proizvodnju i ravnotežu izlučevina nadbubrežnih žlijezda i posebno spolnih žlijezda.

Vrlo često, kad netko iskusi takvo povećanje spolne energije, sklon je povećanju broja svojih spolnih odnosa. Taoizam djelotvorno stvara takve mogućnosti, ali taoisti smatraju promiskuitet kršanjem prirodnih zakona izlječenja. Sve aktivnosti u kojima se pretjeruje dovode do bolesti ili iscrpljenja energije. Sa druge strane, ako netko vodi normalan i aktivan spolni život a da ništa ne čini da bi povratio energiju koju je izgubio u spolnim odnosima, on zapravo spaljuje svijeću sa oba kraja.

TAJNA VJEČNE MLADOSTI

Tajna vječne mladosti je jednostavna: treba čuvati zalihu energije i održavati spolne organe u savršenom stanju. A to je jedan od učinaka vježbe „Jelen“. (Postoji i poseban postupak za usmjeravanje nagomilane spolne energije; naveli smo ga u poglavlju o spolnim odnosima. Budući da ga u ovom dijelu nismo mogli podrobnije obraditi, više o njemu možete saznati u klnjizi „Tao seksologije“.)

Cijeli članak pročitajte na linku portala www.wellness.hr

Podijelite s prijateljima