Wellness terapeut


Wellness terapeut je program osposobljavanja s upisom u E-radnu knjižicu. Upišite se i steknite zanimanje s kojim ćete lako pronaći posao u wellness centru, salonu za masažu, kozmetičkom salonu, fitnessu.
Wellness terapeut se može samozaposliti ili uz postojeći posao otvoriti paušalni obrt ili tvrtku u sektoru osobnih usluga.


 

Wellness terapeut


Wellness terapeut je program osposobljavanja s upisom u E-radnu knjižicu. Upišite se i steknite zanimanje s kojim ćete lako pronaći posao u wellness centru, salonu za masažu, kozmetičkom salonu, fitnessu. Wellness terapeut se može samozaposliti ili uz postojeći posao otvoriti paušalni obrt ili tvrtku u sektoru osobnih usluga.

Nazovite nas

Što ćete naučiti

Tijekom školovanja  učiti ćete o wellnessu i holističkom pristupu zdravlju, anatomiji ljudskog tijela, o uzrocima i posljedicama stresa i zdravstvenim poremećajima koštanog mišićnog sustava. Učiti ćete o osnovama kozmetologije i aromaterapije, saunama, bazenima i ljekovitim činiteljima. Naučiti ćete vještine komunikacije s klijentima, te kako pružiti uslugu vrhunske kvalitete i kako osigurati sigurnost i higijenu na radnom mjestu Wellness terapeuta.

Tehnike koje ćete naučiti:

 • klasična medicinska masaža
 • aroma masaža
 • limfna ručna drenaža
 • refleksna masaža stopala
 • anticelulitna masaža
 • osnovna njega lica ( masaža lica, piling i maska )
Program  je namijenjen

Svima koji žele steći znanja i vještine koje im pružaju mogućnost da pronađu posao ili da postanu poduzetnici (otvore obrt/tvrtku) u području wellnessa, ljepote i zdravlja
Wellness zanimanja imaju blagotvorne učinke za sve koji pružaju i primaju usluge masaže, kozmetičke njege, sauniranja, kupanja i opuštanja.  Uvjet za upis je završena srednja stručna sprema, bilo kojeg usmjerenja. 

Organizacija nastave

Edukacija traje kroz 4  mjeseca ( pet vikend modula).
Teorijska nastava  i prikazi tehnika održavaju se vikendom ( subotom i nedjeljom ) u jutarnjim satima ( jednom mjesečno ). Vježbe i praktična nastava održavaju se u više termina u tjednu,  polaznici mogu sami odabrati kada žele doći na vježbe i praktičnu nastavu, mogu izabrati jutarnji ili popodnevni termin. Nastava za polaznike  koji putuju iz drugih gradova / županija održava se jednom mjesečno u trajanju od  3 dana ( nastava je od subote do ponedjeljka). 

Predavanja se održavaju u učionici opće namjene i kabinetu za vježbe Učilišta, a vježbe i praktična nastava u prostorijama Ortosan medical wellness centra koji se nalazi u okviru prostora Učilišta Lovran u Opatiji - prostorija za masažu i fizikalnu terapiju, kabina za kozmetičku njegu lica i tijela, manikuru, pedikuru, depilaciju.

Predavači

Osigurali smo iskusne predavače  i mentore za vježbe i praktičnu nastavu. Učiti ćete od osnivača prvog wellnessa u Hrvatskoj:  Jelica Popić,dr.med., i suradnika - fizioterapeuta, kozmetičarke.  Svi predavači, mentori, voditelji vježbi su iz realnog okruženja - podučavaju Vas za pružanje usluga i poslova wellness terapeuta na kojima svakodnevno rade.


Stručno usavršavanje

Polaznici koji završe edukaciju za wellness terapeuta  mogu se nastaviti stručno usavršavati na tečajevima masaža, kozmetike, dermokozmetike i specijalističkim tečajevima za masere, wellness terapeute i fizioterapeute u Učilištu Lovran.


Pogodnosti za polaznike

Bivši polaznici stječu pravo na popust (15%) na svaku slijedeću edukaciju  (popust se ne ostvaruje za edukacije koje provode vanjski suradnici)


 • U cijenu tečaja uključen nastavni materijal – skripta s teorijskim osnovama
 • Svi materijali koji su potrebni za vježbe i praktičnu nastavu osigurani su od učilišta
 • Pomažemo u zapošljavanju - završenim polaznicima proslijeđujemo Natječaje za posao
 • Savjetujemo i po potrebi naručujemo materijale koji su potrebni za daljnji rad

Česta pitanja - FAQs

 • Trajanje

  4 mjeseca, 5 vikend modula + vježbe

 • Uvjeti upisa

  Završena srednja škola
  Navršenih 18 godina

 • Cijena

  1.400 Eur / 10.548,30 kn
  plaćanje do 5 rata
  5% popusta za plaćanje u cijelosti

 • Početak nastave

  rujan 2023.

 • Pogodnosti

  -

 • Mogućnost kreditiranja

  Erste banka


Po završetku obrazovanja polaznici dobivaju Uvjerenje o osposobljenosti za Wellness terapeuta s pravom upisa u E-RADNU KNJIŽICU.


Česta pitanja - FAQs