Dentalni asistent


Učilište Lovran od 2018. godine izvodi program stjecanja srednje stručne spreme - prekvalifikacija i doškolovanje, za zanimanje dentalni asistent/dentalna asistentica, odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Po završetku školovanja lako se možete zaposliti u ordinacijama i klinikama dentalne medicine koje nam šalju upite i natječaje za posao Dentalni asistent. Učiti ćete u opremljenom dentalnom kabinetu. Nastava vikendom.


 

Dentalni 
asistent


Učilište Lovran od 2018. godine izvodi program stjecanja srednje stručne spreme - prekvalifikacija i doškolovanje, za zanimanje dentalni asistent/dentalna asistentica, odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

Po završetku školovanja lako se možete zaposliti u ordinacijama i klinikama dentalne medicine koje nam šalju upite i natječaje za posao Dentalni asistent. Učit ćete u opremljenom dentalnom kabinetu. Nastava vikendom.


NAZOVI NAS

Što ćete naučiti
 • Teorijske osnove iz pretkliničkih i kliničkih područja dentalne medicine
 • Provoditi  sterilizaciju instrumenata i primijeniti higijenske mjere dezinfekcije prostora, radnog mjesta, pribora i opreme
 • Pripremiti pacijenta, radno mjesto, instrumente i materijale  sukladno dentalnom zahvatu
 • Asistirati doktoru dentalne medicine pri pružanju dentalnih usluga
 • Organizirati rad i provesti administrativne poslovi u ordinaciji dentalne medicine
 • Voditi razne evidencije,  arhiviranje medicinske dokumentacije, kontrolirati zalihe i naručivati materijal potreban za svakodnevni rad.
 • Razviti vještine i primijeniti pravila komunikacije – kod naručivanja i prijema pacijenta, sudjelovati u profilaksi i savjetovati pacijente za očuvanje oralnog zdravlja
 • Opis poslova dentalnog asistenta proučite na poveznici
   Program je namijenjen

   Svima koji žele promijeniti zanimanje (prekvalifikacija) ili  dovršiti započeto školovanje bez obzira koju su srednju školu pohađali. 
   Svima koje nisu završili srednju školu i imaju navršenih 18. godina.

   Predlažemo Vam da nam bez obaveza, pošaljete kopije svjedodžbi završenih razreda srednje škole na temelju kojih ćemo utvrditi:

   • razlike opće obrazovnih predmeta koje trebate polagati
   • razlike strukovnih predmeta koje trebate polagati
   • izračunati ukupnu cijenu školarinu
   Organizacija nastave

   Nastava se održava petkom i subotom u popodnevnim satima. Vježbe se održavaju u kabinetu za vježbe u Učilištu Lovran, opremeljen stomatološkom stolicom, autoklavom za sterilizaciju, instrumentima i potrošnim materijalom za dentalne zahvate. Osim u dentalnom kabinetu,  vježbe se održavaju  u ordinacijama dentalne medicine - po Vašem izboru.

   Osigurali smo vrhunske uvjete za provođenje nastave -  iskusne predavače i suradničke ordinacije za obavljanje vježbi .

   Trajanje i cijena

   Školovanje traje prosječno 20 - 22 mjeseca / sva 4 razreda.
   Cijena školovanja ovisi o tome upisujete li program prekvalifikacije ili doškolovanja. 

   Cijena školovanja je 1.200 eur / 9.041,40 kn po razredu
   Ako imate položene stručne predmete u ranije završenoj srednjoj školi cijena se umanjuje za 80 Eur / 602,76 kn  po položenom predmetu.
   Ako imate manje položenih opće obrazovnih predmeta u ranije završenoj srednjoj školi cijena se uvećava za 80 Eur / 602,76  Eur po predmetu.

   Popis nastavnih predmeta
   Završna svjedodžba

   Nakon izrade i obrane završnog rada polazniku se izdaje završna svjedodžba i stječe zvanje Dentalni asistent / Dentalna asistentica koja se  upisuje u radnu knjižicu. S završenom školom i prekvalifikacijom za dentalnog/nu asistent/icu i položenim ispitima državne mature moguć je nastavak obrazovanja na visokoškolskoj razini.

   Nakon obavljenog pripravničkog staža u trajanju od 1 godine dentalni asistent/ica polaže stručni ispit u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske.

   Više informacija o pripravničkog staža potražite u Pravilniku  o dopuni Pravilnika o pripravničkom stažu zdravstvenih radnika.
   Nakon položenog stručnog ispita Dentalni asistenti/ca mogu tražiti upis u registar i izdavanje dozvole za rad (Licence) pri Hrvatskoj dentalnoj komori. 

   Završeni polaznici mogu pohađati tečajeve u Učilištu Lovran iz Dermoestetike i estetske medicine – jer su te usluge sve zastupljenije u ordinacijama dentalne medicine.

   Česta pitanja - FAQs


   • Trajanje

    Školovanje traje 20-tak mjeseci za sva 4 razreda

   • Uvjeti upisa

    Završena srednja škola (prekvalifikacija)
    Završen prvi ili više razreda srednje škole (doškolovanje)
    Završena osnovna škola (stjecanje sss)
    Navršenih 18 godina

   • Cijena

    1.200 eur / 9.041,40 kn– po razredu
    plaćanje do 20 rata
    5% popusta za plaćanje u cijelosti.

   • Početak:

    listopad 2024.

   • Pogodnosti

    Popust 250 € na školarinu
    Samo za rane prijave do 30. 06. 2024.

   • Mogućnost kreditiranja

    Erste banka   Česta pitanja - FAQs