Kozmetička
njega lica


Kozmetička njega lica je wellness program osposobljavanja koji se upisuje u E-radnu knjižicu za poslove pružanja usluga čišćenja lica  i kozmetičke njege lica.  

Naučiti ćete prepoznati tipove i probleme kože lica, tehnike mehaničkog i dubinskog kozmetičkog čišćenja lica, masažu lica i upotrebu preparata za kozmetičku njegu lica.


 

Kozmetička
njega lica


Kozmetička njega lica je wellness program osposobljavanja koji se upisuje u E-radnu knjižicu za poslove pružanja usluga čišćenja lica  i kozmetičke njege lica.  

Naučiti ćete prepoznati tipove kože lica, tehnike mehaničkog i dubinskog kozmetičkog čišćenja lica, masažu lica i upotrebu preparata za kozmetičku njegu lica.


Nazovite nas

Što ćete naučiti

Polaznici će po završetku školovanja prepoznati i razlikovati osnovnu građu i funkciju kože i prepoznati stanja i promjene na koži. Naučiti ćete izvesti jednostavne tehnike i postupke mehaničkog i dubinskog čišćenje lica i kozmetičke njege lica, masažu lica, upotrebu aparata i  preparata za kozmetičku njegu lica prema tipovima kože ( tonik, piling, maska, serum).

Polaznici će tijekom školovanja učiti: anatomiju i fiziologiju kože lica, tipovi i stanja kože lica, procesi, postupci, aparati, pribor i proizvodi za  kozmetičku njegu lica. 

Tijekom vježbi i praktičnog dijela naučiti ćete:

 • analizirati stanje i prepoznati tip kože lica
 • pravilno rukovati aparatima i priborom za njegu lica (vapozon, lupa, visoka frekvencija, ultrazvučna špatula, frimator) 
 • izabrati metode  i proizvode (kreme, losione, pilinge, ampule i maske)  za kozmetički tretman lica - sukladno tipu i stanju kože lica
 • provesti mehaničko i aparativno čišćenje - različitih tipova i stanja  kože (osjetljiva, aknozna, izborana i opuštena koža lica)
 • provesti piling, kozmetičku masažu lica, nanošenje maski,  seruma i završne kreme
 • ukloniti / depilirati nadusnice i oblikovanje obrva pincetom

Naučiti ćete primijeniti pravila osobne higijene, higijene radnog prostora, opreme, pribora i preparata za čišćenje lica i kozmetičke njege lica.  Steći ćete vještine komunikacije s klijentima na primjeren način i primijeniti pravila poslovnog bontona.   

Program je namijenjen 

Svima koji žele steći dodatna znanja i vještine za pružanje usluga kozmetičke njege lica i  koji žele pronaći posao u području wellnessa, kozmetičkog salona, salona za masažu, drogerijama.

Svima koji planiraju uvođenje novih usluga za svoje klijente ili pojedincima koji žele naučiti kozmetičke tretmane  za samostalnu kućnu njegu.   

Organizacija nastave

Edukacija traje 5 modula u trajanju od 2 dana ( ponedjeljak i utorak ) u popodnevnim satima ili po dogovoru s polaznicima.

Predavanja se održavaju u učionici opće namjene i kabinetu za vježbe Učilišta, a vježbe i praktična nastava u prostorijama Ortosan medical wellness centra koji se nalazi u okviru prostora Učilišta Lovran u Opatiji - prostorija za masažu i fizikalnu terapiju, kabina za kozmetičku njegu lica i tijela, manikuru, pedikuru, depilaciju. Mogućnost dodatne praktične nastave u wellnessu ili kozmetičkom salonu po vašem izboru.

Predavači

Osigurali smo iskusne predavače  i mentore za vježbe i praktičnu nastavu. Učiti ćete od osnivača prvog wellnessa u Hrvatskoj:  Jelica Popić,dr.med., i suradnika - fizioterapeuta, kozmetičarke.  Svi predavači, mentori, voditelji vježbi dolaze su iz realnog okruženja - podučavaju Vas za pružanje usluga i poslova kozmetičke njege  na kojima svakodnevno rade.


Stručno usavršavanje

Polaznici koji završe edukaciju za kozmetičku njegu lica mogu se nastaviti stručno usavršavati na tečajevima masaža, kozmetike, dermokozmetike i specijalističkim tečajevima za masere, wellness terapeute i fizioterapeute u Učilištu Lovran.


Pogodnosti za polaznike

Bivši polaznici stječu pravo na popust (15%) na svaku slijedeću edukaciju

 • U cijenu tečaja uključen nastavni materijal – skripta s teorijskim osnovama i opisanim postupcima kozmetičke njege lica.
 • Svi materijali koji su potrebni za vježbe i praktičnu nastavu osigurani su od učilišta
 • Pomažemo u zapošljavanju - završenim polaznicima prosljeđujemo Natječaje za posao
 • Savjetujemo i po potrebi naručujemo materijale koji su potrebni za daljnji rad

Česta pitanja - FAQs

 • Trajanje

  2 mjeseca - 6 modula nastave

 • Uvjeti upisa

  Završena srednja škola
  Navršenih 18 godina

 • Cijena

  800 Eur / 6.027,60 kn
  plaćanje na rate
  5% popust za plaćanje u cijelosti

 • Početak nastave

  kozmeticka njega lica
  17 lis 2023

  Kozmetička njega lica

  Opatija
  U najavi

 • Pogodnosti

  Izaberi popust ili vaučer
  - Popust 80€ na školarinu
  - Vaučer bon 80€ za dodatnu edukaciju
  Samo za rane prijave do 30.06.2023.

 • Mogućnost kreditiranja

  Erste banka


Česta pitanja - FAQs