Fizioterapeutski tehničar


Privatna srednja škola za fizioterapeuta u Opatiji - Učilište Lovran. Možete se upisati na srednjoškolski program, program prekvalifikacije ili doškolovanja. Po završetku školovanja za fizioterapeutskog tehničara, pruža se mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja u sektoru zdravstva, zdravstvenog turizma, sportskim klubovima, socijalnim ustanovama, sektoru osobnih usluga u Hrvatskoj i zemljama EU.


 

Fizioterapeutski
tehničar


Privatna srednja škola za fizioterapeuta u Učilištu Lovran u Opatiji. Možete se upisati na program prekvalifikacije ili doškolovanja. Po završetku školovanja za fizioterapeutskog tehničara, pruža se mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja u sektoru zdravstva, zdravstvenog turizma, sportski klubovi, socijalne ustanove, sektor osobnih usluga u Hrvatskoj i zemljama EU.

NAZOVI NAS

Što ćete naučiti

Polaznici stječu medicinska znanja iz područja anatomije i fiziologije ljudskog tijela, patofiziologije i kliničkih grana medicine, kineziologije, kineziterapije i fizikalne terapije. Naučit ćete samostalno provesti klinički pregled, kineziološka mjerenja, planirati i provesti fizikalnu terapiju i rehabilitaciju metodama:

 • medicinska, terapijska i sportska masaža
 • limfna ručna drenaža
 • vezivno tkivna masaža
 • refleksna masaža stopala
 • kineziterapijske vježbe
 • elektroterapija, magnet, laser i uzv terapija
 • krioterapija, termoterapija, hidroterapija i balneoterapija

  Detaljnije o području i metodama rada u fizikalnoj terapiji i fizioterapeutskoj praksi možete pročitati na poveznici

  Program je namijenjen

  Svima koji žele promijeniti zanimanje (prekvalifikacija) ili  dovršiti započeto školovanje bez obzira koju su srednju školu pohađali. 
  Svima koje nisu završili srednju školu i imaju navršenih 18. godina.

  Predlažemo Vam da nam bez obaveza, pošaljete kopije svjedodžbi završenih razreda srednje škole na temelju kojih ćemo utvrditi:

  • razlike opće obrazovnih predmeta koje trebate polagati
  • razlike strukovnih predmeta koje trebate polagati
  • izračunati ukupnu cijenu školarinu
  Organizacija nastave 

  Nastava se održava u poslijepodnevnim satima. Vježbe se održavaju u kabinetu za vježbe u školi, opremljen najsuvremenijim uređajima za fizikalnu terapiju i kineziterapiju.  Praksu polaznici mogu pohađati u suradničkim ustanovama Učilišta Lovran ili po svom izboru u ordinaciji  / ustanovi fizikalne medicine.

  Osigurali smo vrhunske uvjete za provođenje nastave - nastavnike iz prakse.

  Trajanje i cijena 

  Školovanje traje prosječno 20 - 22 mjeseca / sva 4 razreda.
  Cijena školarine za Fizioterapeutskog tehničara ovisi o tome upisujete li srednjoškolski program,  prekvalifikaciju ili doškolovanje.

  Cijena školovanja je 700 Eur / 5.274,15 Kn – po razredu
  Ako imate položene stručne predmete u ranije završenoj srednjoj školi cijena se umanjuje za 80 Eur / 602,76 kn po položenom predmetu.
  Ako imate manje položenih opće obrazovnih predmeta u ranije završenoj srednjoj školi cijena se uvećava za 80 Eur / 602,76 kn po predmetu.

  Popis predmeta po razredima

  Završna svjedodžba

  Nakon izrade i obrane završnog rada polazniku srednje škole za fizioterapeuta se izdaje završna svjedodžba i stječe zvanje Fizioterapeutski tehničar koja se upisuje u radnu knjižicu. S završenom školom i prekvalifikacijom za fizioterapeuta i položenim ispitima državne mature moguć je nastavak obrazovanja na visokoškolskoj razini. Po završetku školovanja Fizioterapeutski tehničar može pohađati pripravnički  staž i učlaniti se u  Komoru fizioterapeuta

  Stručno usavršavanje

  Završeni polaznici mogu se nastaviti stručno usavršavati na specijalističkim tečajevima fizioterapije, manualne medicine i kiropraktike u Učilištu Lovran.

  Česta pitanja - FAQs

  • Trajanje

   Školovanje traje 20-tak mjeseci za sva 4 razreda

  • Uvjeti upisa

   Završena srednja škola (prekvalifikacija)
   Završen prvi ili više razreda srednje škole (doškolovanje)
   Završena osnovna škola ( stjecanje sss )
   Navršenih 18 godina

  • Cijena

   700 Eur / 5.274,15 Kn – po razredu
   plaćanje do 20 rata
   5% popusta za plaćanje u cijelosti

  • Početak nastave

   Listopad 2023.

  • Pogodnosti

   Popust 250 Eur / 1.883,62 Kn
   za rane prijave do 30.06.2023.

  • Mogućnost kreditiranja

   Erste banka  Česta pitanja - FAQs