Tečaj
Autogeni trening


Tridesetih godina prošlog stoljeća metodu autogenog treninga osmislio je njemački neurolog Johannes Heinrich Schultz (1889.-1970.) primjenjujući je uz hipnoze kojima se ishodišno bavio. Razvio je šest standardnih vježbi autogenog treninga koje se koriste i danas: težina u udovima, potom toplina, koncentracija na otkucaje srca ili puls, disanje, toplinu u abdomenu i hladnoću čela.

Tečaj Autogeni trening uključuje teorijski dio, prikaz i uvježbavanje tehnika autogenog treninga po dr.Shultzu.  Certificirani tečaj.  


 

Tečaj
Autogeni
trening


Tečaj Autogeni trening uključuje teorijski dio, prikaz i uvježbavanje tehnika autogenog treninga po dr.Shultzu. Namijenjen je svima koji žele naučiti vježbe disanja  i tehniku autogenog treninga kao i stručnjacima koji žele voditi vježbe opuštanja u području zdravlja, wellnessa, fitnessa, socijalni radnici, psiholozi, nastavnici, studenti.

Certificirani tečaj.  


Nazovite nas

Što ćete naučiti

Na tečaju Autogeni trening naučiti ćete šest vježbi autogenog treninga koje su nazvane osnovnim vježbama:  vježba za postizanje subjektivnog osjećaja težine, vježba za subjektivno postizanje topline, vježba disanja i vježba za srce. Petu i šestu vježbu, kod kojih je pažnja usmjerena na trbuh i na čelo.

Polaznici će po završetku tečaja samostalno provesti individualni i grupni autogeni trening i vježbe disanja. Naučit će kako se pripremiti i organizirati trening.


Kome je namijenjen tečaj Autogeni trening

Namijenjen je svima koji žele naučiti vježbe disanja  i tehniku autogenog treninga kao i stručnjacima koji žele voditi vježbe opuštanja u području zdravlja, wellnessa, fitnessa, socijalni radnici, psiholozi, nastavnici, studenti.

Organizacija nastave

Polaznici početnici pohađaju tečaj kroz 1 ili 2 modula (ukupno 3 dana)  nastave u Učilištu te samostalnim vježbanjem (rad u paru ili s grupom).  Tečaj uključuje teorijski dio, prikaz tehnike i vježbe. Teorijski dio zauzima 15-20% a vježbe i rad u parovima 80-85% tečaja . 

Predavanja se održavaju u učionici opće namjene i kabinetu za vježbe Učilišta, a vježbe i praktična nastava u prostorijama Ortosan medical wellness centra koji se nalazi u okviru prostora Učilišta Lovran u Opatiji.

Voditelji tečaja

Jelica Popić, dr.med., psihoterapeut/kibernetika psihoterapije 
Gordana Kučan,dr.med., psihoterapeut/kibernetika psihoterapije

Certifikat

Po završetku tečaja polaznici dobivaju Certifikat o završenom tečaju Voditelj autogenog treninga u Učilištu Lovran – medical wellness akademija


Pogodnosti za polaznike

 • U cijenu tečaja uključen nastavni materijal – skripta s teorijskim osnovama.
 • Svi materijali koji su potrebni za vježbe i praktičnu nastavu osigurani su od Učilišta Lovran.
 • Pomažemo u zapošljavanju - završenim polaznicima prosljeđujemo Natječaje za posao.
 • Završeni polaznici se mogu samozaposliti, zaposliti ili napredovati u karijeri u: wellness centru, fizikalnoj terapiji, zdravstvenom turizmu, fitness centru, salonu za masažu, kozmetičkom salonu.
 • Savjetujemo i po potrebi naručujemo proizvode, pribor i materijale koji su potrebni za daljnji rad.

 • Trajanje

  3 dana

 • Uvjeti upisa

  Nema

 • Cijena

  400 Eur

 • Početak nastave

  U najavi