energetska samomasaza

Energetska samomasaža 1. dio

Energetska samomasaža po principima Tradicionalne kineske medicine jednostavna je praktična tehnika samopomoći koja se može lako naučiti. 

Primjenjuje se u svrhu održavanja protočnosti životne energije i svih tekućina u organizmu. Pomaže uklanjanju napetosti i bolova u mišićima i zglobovima, popravlja cirkulaciju, opušta od psihičke napetost i čini Vas vitalnim i mentalno osvježenim.

Tradicionalna kineska medicina je tisuću godina stara tradicija liječenja koja pripada skupini naturopatskog ili prirodnog liječenja.

Samomasaža se po principima Tradicionalne kineske medicine provodi po regijama tijela po kojima protiču energetski meridijani.

Od šest Yang meridijana kroz koje protječe vitalna energija – tri se nalaze na vanjskoj strani noge i to meridjan želuca i žučnog mjehura. Na stražnjoj strani noge i uz kralježnicu prolazi meridijan mokraćnog mjehura, a tri Yang meridijana prolaze po vanjskoj strani ruke: tanko crijevo, trostruki grijač i debelo crijevo).

Od šest Yin meridijana kroz koje također protječe vitalna energija – tri se nalaze na unutarnjoj strani ruke od dlana do pazuha i to, srce, perikard i pluća, a tri na unutarnjoj strani noge i po trbuhu – slezena, bubreg i jetra.

Na glavi i licu su Yang meridijani, a na tabanu je Yin meridijan.

Cijeli članak pročitajte na linku portala www.wellness.hr

Podijelite s prijateljima