Limfna rucna drenaza

Školovanje za wellness zanimanja

Učilište Lovran – Wellness akademija je ustanova za obrazovanje kadrova u području wellnessa i zdravstvenog turizma. Osnovana je 2005 godine – nakon četverogodišnjeg iskustva osnivača u vođenju prvog wellness centra u Hrvatskoj. Dr Jelica Popić ravnateljica Učilišta Lovran kaže:.“Danas znam da je naše iskustvo vođenja wellnessa neprocjenjivo za učitelje, trenere i učenike.. Najbolji su učitelji oni koji kao i naši polaznici uče kroz praksu u realnom okruženju.“

U tijeku su upisi na  školovanja koji se po završetku upisuju u e-radne knjižice i to za programe Wellness menadžer, Wellness terapeut i Maser kupeljar. Nastava započinje u rujnu, a održava se vikendom. Među upisanim su podjednako oni koji nastavljaju školovanje po završetku srednje škole, kao i osobe koji žele promijeniti zanimanje,  zaposliti se ili samozaposliti u ovom sve rastućem sektoru, u bilo kojoj životnoj dobi iznad 18 godina.

Wellness škola u wellness centru

Polaznici se u Učilištu Lovran školuju u wellness školi u wellness centru i tako stječu najbolja teorijska znanja i praktično iskustvo od učitelja iz prakse u realnom okruženju.

Učilište Lovran je naime locirano tj.dijeli prostor za nastavu s Laurana spa-medical wellness centrom u hotelu Lovran u Lovranu.

Osim u dvorani za predavanja, veći dio školovanja polaznici provode u prostoru wellness centra. Polaznici na programu školovanja za Wellness menadžera vježbaju poslove vođenja centra a polaznici na programu školovanja za Wellness terapeuta i Masera  vježbaju tehnike masaže, kozmetičke njege, vježbe opuštanja i disanja, kao i komunikaciju s klijentima, rad na recepciji wellnessa, pripremu prostora i opreme za rad. Pred kraj školovanja masiraju „prave“ klijente Laurana spa. Masirajući klijente i svoje učitelje i mentore na završnom ispitu prođu kroz neizbježnu prvu „pozitivnu tremu“, kako bi postali sigurni i spremni na sve izazove budućeg radnog mjesta.

Učilište Lovran pomaže u zapošljavanju i samozapošljavanju završenih polaznika

Evidentan nedostatak radnika u turizmu se odnosi i na zaposlenike wellnessa u hotelima. Učilištu Lovran se obraćaju brojni wellnessi i hoteli  iz cijele Hrvatske tražeći kadrove za rad u wellnessu. Kako je u Učilištu Lovran završilo školovanje preko 2.000 polaznika, a velik broj od njih je na funkciji wellness menadžera i vlasnika wellnessa to je njihovo povjerenje i iskustvo kvalitetne edukacije razlog da rado zapošljavaju završene polaznike Učilišta Lovran.

Trenutno je kod 18 poslodavaca iz cijele Hrvatske (Poreč, Umag, Dubrovnik, Rab, Krk…) više slobodnih radnih mjesta u wellnessu – što je objavljeno na web stranicama Učilišta Lovran.

U Učilištu Lovran se više puta godišnje provodi informiranje i selekcija kadrova za rad u wellnessima poznate svjetske kompanije Stainer iz Londona.

Pomoć otvaranju obrta ili tvrtke: pri otvaranju wellnessa ili centra za masaže, kozmetičkog salona, Učilište Lovran rado pomaže svojim završenim polaznicima – napisati poslovni plan, prikupiti podatke pri prijavljivanju na poticaje i bespovratna sredstva od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i povezivanju s dobavljačima pri kupovini opreme, proizvoda i pribora za rad po povoljnim uvjetima i cijenama.

Wellness je ljekovit

Školovati se za wellness zanimanja i stjecati što više stručnih, poslovnih i psihosocijalnih kompetencija se isplati i pojedincu i tvrtki. Jer znanje i vještine se nikome ne mogu oduzeti – to su trajne vrijednosti koje se mogu i tržišno iskalkulirati. Živimo u svijetu i u doba kada je „ljudsko znanje i zdravlje izvor biznisa i bogatstva“ (W.Churchill).

Kada tome još dodamo riječi dr Popić da je wellness usluga „ljekovita za one koji je primaju i za one koji je pružaju“ – ne čudi da su svake godine sva mjesta na školovanju za wellness zanimanja u Učilištu Lovran popunjena već u prvom upisnom roku tj. do 30.srpnja 2017.. Stoga prijavite se i školujte za zanimanja koja su lako zapošljiva i samozapošljava u Hrvatskoj a ulaskom Hrvatske u EU zapošljivost spa wellness kadrova raste i u zemljama EU.

 

Podijelite s prijateljima