uzdah i izdah

‘Udah i izdah’ za životnu energiju

Nedostatak kisika glavni je uzrok bolesti srca, moždanog udara i raka. Pravilnim disanjem preplavljujemo sve svoje stanice kisikom, hranimo i čuvamo naš organizam, izbacujemo toksine (fizičke, mentalne, emocionalne prirode), podižemo razinu hormona sreće.

U prethodnim člancima pozabavili smo se cijevnim disanjem i disanjem poput zujanja pčele za koje smo rekli da  imaju snažno antidepresivno djelovanje. Naglasili smo da je disanje  jedina tjelesna funkcija koja je ujedno i hotimična i nehotična te da se pomoću kontrole disanja (pranayama) mogu kontrolirati ostale tjelesne funkcije koje se smatraju nehotičnima.

UMIRITE MISLI

Disanje nervozne osobe je plitko, neravnomjerno i ubrzano te se ubrzava i srčani ritam; svjesnim produbljivanjem disanja i srčani se ritam usporava. Nedostatak kisika glavni je uzrok bolesti srca, moždanog udara i raka. Pravilnim disanjem preplavljujemo sve svoje stanice kisikom, hranimo i čuvamo naš organizam, izbacujemo toksine (fizičke, mentalne, emocionalne prirode), podižemo razinu hormona sreće. Na drugim razinama otpuštamo vezanost za prošlost, prestajemo brinuti za budućnost i učimo biti prisutni u sadašnjem trenutku.

Cijeli članak pročitajte na portalu wellness.hr na linku

Podijelite s prijateljima