Veliko srce malom srcu

Nastavlja se suradnja s Udrugom ‘Veliko srce malom srcu’

Cilj projekta je smanjiti rizike od nastanka psihosomatskih poremećaja, roditeljima koji su uslijed bolesti i brojnih operativnih zahvata svoje djece izloženi stresu, emocionalnim i psihosocijalnim traumama.

Drugi po redu volonterski susret podrške roditeljima djece sa srčanom manom održat će se u petak 15.04.2016. u 17.00 sati u prostorijama Učilišta Lovran uz radionicu Autogenog treninga i masaže. Tijekom susreta roditelje će se upoznati s tehnikom Autogenog treninga, jednom od najučinkovitijih  metoda oslobađanja od stresa kojom se postiže stanje psihičke i tjelesne opuštenosti.

Uoči drugog po redu susreta, lijepe riječi uputili su nam iz Udruge „Veliko srce, malom srcu“  koje su nas ohrabrile i samo potvrdile ispravnost odluke da se uključimo u projekt, pa vam tekst s radošću prenosimo:

„Zdravlje je najveće bogatstvo koje čovjek može posjedovati, a naša se Udruga bavi djecom čije je zdravlje ozbiljno narušeno teškim srčanim problemima. Mi, roditelji uključeni u Udrugu, ne možemo zamisliti život bez naše djece, ali i njihovih bolesti. Naš se humanitarni rad svodi ne samo na kontinuirano poboljšanje zdravstvenog stanja naše djece i samih roditelja, već želimo utjecati i na boljitak ostale djece. Pritom mislimo na djecu koja će se tek roditi ili su se već rodila – kao srčani bolesnici.

Veliko Vam hvala za usluge psihofizičke relaksacije koje pružate roditeljima naših malih srčanih boraca.“

‘Veliko srce, malom srcu’ udruga je liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Udruga djeluje od 1994. godine s sjedištem u Zagrebu. Inače, godišnje se više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom grješkom, njih 100.000. neće doživjeti 1. rođendan, a 1000 će umrijeti prije odrasle dobi.

Ovim putem pozivamo i ostale ustanove, tvrtke i pojedince dobre volje i hrabrog srca, da se uključe i pomognu onoliko koliko im to prilike dopuštaju…

DONIRAJTE: Za svaki novi otkucaj srca nazovite 060 9095…

Podijelite s prijateljima