celulit

Celulit i kako ga ukloniti

Celulit nastaje kao posljedica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva, uslijed dugoročnog nagomilavanja masnoća i toksina. Dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i vremenom se stvaraju deformiteti kože koji podsjećaju na narančinu koru.

GDJE SE JAVLJA CELULIT?

Celulit se češće javlja kod žena, najčešće na butinama i gluteusu, mada se može javiti i na trbuhu, rukama i listovima, dok se celulit kod muškaraca pojavljuje jako rijetko.

Suvremeni način života kao i nedovoljno kretanje i neadekvatna prehrana drastično je povećao broj žena koje imaju uporan celulit, čije uklanjanje zahtjeva dugotrajne i ozbiljne tretmane. Celulit je bolest koja predstavlja veliki estetski problem, dosta utječe na samopouzdanje žena, pa je potrebno što prije početi s adekvatnom terapijom.

Anticelulitni tretmani su mnogo efikasniji u borbi protiv celulita od vježbi za celulit i dijete protiv celulita – a najbolji rezultati se postižu kombinacijom tretmana, vježbanjem i adekvatnom prehranom

KAKO UKLONITI CELULIT?

Kombinacija više različitih procedura daje najbolje rezultate u borbi protiv celulita. 

MEZOTERAPIJA – KOKTELI ZA UKLANJANJE CELULITA

Mezoterapija je procedura za liječenje celulita, kojom se apliciraju posebne aktivne tvari - kokteli direktno u srednji sloj kože (mezoderm) gdje je problem i nastao. Kombinacijom više različitih aktivnih tvari dobiva se odgovarajući koktel protiv celulita koji je prilagođen za svaki tip celulita.

Koktel protiv celulita aplicira se pomoću tankih iglica ili Dermapen uređajem - što može izazvati blago crvenilo koje brzo prolazi. Mezoterapija protiv celulita se radi jednom tjedno, a za dugoročniji efekt potrebno je uraditi seriju od 6 - 10 tretmana.

NAJBOLJI REZULTATI POSTIŽU SE KOMBINACIJOM ANTICELULITNIH TRETMANA I PREPARATA

Kombinacijom tretmana poput njege tijela (piling tijela, body wrapping) i   anticelulitne masaže  koji se rade naizmjenično – jednom tjedno,  efekt je bolji i brži.   Za sveobuhvatne rezultate u borbi protiv celulita  anticelulitna masaža je popularna metoda, kao i savjeti stručnog osoblja o korištenju anticelulit preparata za kućnu upotrebu uz savjete za pravilnu prehranu.

Naučite  vještinu  njege tijela i anticelulitnih tretmana koji uključuju piling tijela, body wrapping tijela i anticelulitnu masažu. 

Počnite se baviti unosnim poslom, jer lijepu kožu bez celulita trebaju sve žene bez obzira na godine.  Edukacija je namijenjena početnicima kao i polaznicima s iskustvom koji žele nadograditi znanje i vještinu njege tijela - anticelulitnih tretmana.

Podijelite s prijateljima