Intenzivan rast wellness turizma u fazi nakon pandemije koronavirusa

Wellness industrija, koja podrazumijeva cjelokupnu ponudu proizvoda  i usluga koji se baziraju na zdravom načinu života, zdravim životnim navikama, a čiji je cilj prije svega mentalno i fizičko zdravlje pojedinca, a onda i društva, u konstantnom je rastu. Procjenjuje se da je tržište wellness industrije u 2020. godini bilo teško 4,3 trilijuna dolara, a očekuje se da će do 2025. godine doseći gotovo sedam trilijuna.

Wellness turistički paketi najinteresantniji Amerikancima

Wellness turizmom se smatra svako putovanje i kretanje s ciljem pojedinca da utječe na svoje mentalno i fizičko zdravlje. Očekuje se da će posebno u ovoj fazi postkorone ovaj turistički sektor “eksplodirati”, a prognoze su i da će se udvostručiti u razdoblju od 2022. do 2030. godine. Milijuni ljudi svake godine koriste wellness turističke pakete, a svakako u vrhu piramide takvog načina odmora su Amerikanci.

Nedostatak kadrova u wellness turizmu Hrvatske

Ovakvi trendovi utječu i na wellness turizam u Hrvatskoj. Na domicilnom tržištu rada kronično nedostaje radna snaga pa tako i ona u wellness turizmu. Na burzama rada nude se poslovi wellness terapeuta, masera, masera kupeljara, fizioterapeuta… Zato će narednih godina posebno biti važno educirati takav kadar, što će u konačnici utjecati na razvoj ovog turističkog sektora.

Podijelite s prijateljima