Kemijskim pilingom do lijepe i mladenačke kože

Kemijskim pilingom do  lijepe i mladenačke kože

Kemijski pilinzi su sve popularniji jer su dokazano učinkovita anti aging  metoda. Kemijski pilinzi trenutno doživljavaju procvat, jer je u zadnjem desetljeću kozmetička industrija razvila vrlo sofisticirane preparate koji na jednostavan i vrlo učinkovit način pomlađuju i rješavaju raznu problematiku na koži.

Kemijski piling se može koristiti na licu, rukama, vratu i dekolteu.  Kemijski pilinzi mogu biti površinski, srednje duboki i duboki.  Među vrstama pilinga najčešće se koriste: kemijski piling  mliječnom, bademovom, piruvičnom, glikolnom kiselinom te inovativne kombinacije različitih vrsta i koncentracija kiselina poput  PMP i P35T kemijskih pilinga

Kemijski piling rješava različite problematike kože.

Rezultati pilinga su eksfolijacija, glatka koža, normalizacija sebuma, ujednačeniji ten, hidratacija kože, stanična obnova i stimulacija fibroblasta koji su zaslužni za čvrstoću kože. Kemijski piling  remodelira kožu jer se obnavlja epidermis i poboljšava arhitekture dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline.

Kemijski piling se, ovisno o tipu kože, indikaciji i odabranoj vrsti pilinga, najčešće provodi u nekoliko tretmana (3-4) u razmaku od 7 – 14 dana. Konačan rezultat vidljiv je par tjedana nakon posljednjeg provedenog pilinga, no stalni napredak vidi se iz dana u dan. 

Ovisno o odabranoj vrsti i postignutoj dubini pilinga, odmah nakon tretmana javlja se  lagano crvenilo koje se brzo smiruje.

  • Nakon aplikacije mliječne, bademove i piruvične kiseline nakon nekoliko dana moguće je i lagano, vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz nekoliko narednih dana prestati. Za to vrijeme bit će propisana posebna njega kože.
  • PMP i P35T su pilinzi koji uzrokuju manju iritaciju i time bez crvenila, a istovremeno su izuzetno učinkoviti u smislu obnove i remodeliranja kože. Nisu ovisni o godišnjem dobu-mogu se provoditi i u ljetnim mjesecima uz obavezu zaštitu kože.

Zaštita poslije pilinga

Izuzetno je važno držati se preporuka nakon zahvata, što svakako uključuje i primjenu krema za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom pri boravku na otvorenom.

Mjere opreza 

Tretman se ne preporučuje u sljedećim situacijama: ako ste trudni ili dojite; ako bolujete od imunoloških bolesti (sistemski lupus, sklerodermija); Ako ste prije manje od 6 mjeseci bili podvrgnuti kirurškom zahvatu, zračenju ili tretmanu laserom na regiji gdje će piling biti proveden; Ako imate virusnu infekciju u regiji koja se tretira (npr. Herpes Simplex); U slučaju da uzimate isotretinoin (Roaccutane), zahvat treba odgoditi do 6 mjeseci po prestanku uzimanja lijeka.

Pridružite se brojnim stručnjacima koji su uspješno integrirali neinvazivne estetske tretmane u  svoju praksu i pružili svojim klijentima usluge pomlađivanja i estetske korekcije. Profesionalne kemijske pilinge mogu provoditi samo educirani kozmetičari i liječnici. 

TEČAJ KEMIJSKI PILING

Kemijski piling lica je medicinsko estetska procedura koja daje trenutno poboljšanje strukture i kvalitete kože s dugotrajnim efektom. Tretmani kemijskim pilingom pomlađuje Kemijski piling uklanja brojne estetske poremećaje na koži; sitne bore, gruba i hrapava koža, proširene pore, akne, hiperpigmentacijske mrlje.

 Po završetku tečaja bit će osposobljeni:

  • Izabrati kemijski piling sukladno problematici kože i primijeniti specifične protokole za korištenje pojedinih vrsta kemijskih pilinga kako bi se spriječile moguće komplikacije
  • Pravilno i samostalno provesti postupke kemijskog pilinga vodeći računa o higijeni, sigurnosti klijenta, indikacijama i kontraindikacijama 
  • Provesti inicijani pregled i konzultaciju klijentu te na siguran način provesti kemijski piling na koži lica, vrata i dekoltea

Podijelite s prijateljima