Koja je najbolja masaža za oblikovanje i pomlađivanje tijela?

Otkrijte razlike između maderoterapije tijela i brazilske maderoterapije tijela te saznajte koja tehnika masaže najbolje oblikuje i pomlađuje vaše tijelo.

Masaža je drevna terapeutska praksa koja se koristi diljem svijeta radi opuštanja, ublažavanja stresa i poboljšanja zdravlja.

Posljednjih godina, maderoterapija tijela i brazilska maderoterapija tijela postale su sve popularnije tehnike masaže. Oba pristupa koriste drvene valjke i pomagala za stimulaciju tkiva i oblikovanje tijela.  

Istražite što je maderoterapija tijela, što je brazilska maderoterapija tijela i koje su razlike između tehnika masaže.

Maderoterapija tijela

Maderoterapija tijela je tehnika masaže koja je  nastala 90-tih godina prošlog stoljeća u Kolumbiji   i koristi posebno oblikovane drvene valjke i pomagala. Cilj ove terapije je poboljšati cirkulaciju krvi, smanjiti celulit, oblikovati tijelo i tonizirati kožu.

Tretman se obično izvodi s različitim veličinama i oblicima drvenih valjaka koji se valjaju, trljaju ili tapkaju po tijelu. Ovom se tehnikom cilja na stimulaciju limfnog sustava, poboljšanje metabolizma i izbacivanje toksina iz tijela.

Brazilska maderoterapija tijela

Brazilska maderoterapija tijela je varijacija maderoterapije koja je postala popularna u Brazilu. Ova tehnika također koristi drvene valjke i čašice, ali se fokusira na oblikovanje tijela i mršavljenje. Osim što poboljšava cirkulaciju i ublažava celulit, brazilska maderoterapija tijela  smanjuje masne naslage,  oblikuje struk, trbuh, bedara i stražnjicu.

Razlike u ciljevima masažnih tehnika maderoterapija

Maderoterapija tijela: Glavni cilj je poboljšanje općeg stanja kože, smanjenje celulita i poticanje detoksikacije.

Brazilska maderoterapija tijela: Glavni cilj je oblikovanje tijela, smanjenje masnih naslaga, naglašavanje struka i oblikovanje stražnjice i bedara.

Važno je da obje tehnike pružaju obučeni i certificirani kozmetičari, fizioterapeuti, wellness terapeuti, maseri. Svakako se konzultirajte s terapeutom  prije odabira bilo koje od tehnika kako biste dobili pravilnu procjenu i prilagođeni tretman prema svojim ciljevima i potrebama.

Tečaj maderoterapije tijela i brazilske maderoterapije

Jeste li zainteresirani za učenje maderoterapije tijela ili brazilske maderoterapije tijela ?

Ne propustite priliku za stjecanjem znanja o ovim popularnim tehnikama masaže i započnite svoju karijeru u svijetu wellnessa!

Prijavite se na naše tečajeve i steknite vještine koje će vam omogućiti da pružate stručne i kvalitetne tretmane svojim klijentima.  

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima