Koja je najbolja masaža za oblikovanje i pomlađivanje tijela?

Otkrijte razlike između maderoterapije tijela i brazilske maderoterapije tijela te saznajte koja tehnika masaže najbolje oblikuje i pomlađuje vaše tijelo.

Masaža je drevna terapeutska praksa koja se koristi diljem svijeta radi opuštanja, ublažavanja stresa i poboljšanja zdravlja.

Posljednjih godina, maderoterapija tijela i brazilska maderoterapija tijela postale su sve popularnije tehnike masaže. Oba pristupa koriste drvene valjke i pomagala za stimulaciju tkiva i oblikovanje tijela.  

Istražite što je maderoterapija tijela, što je brazilska maderoterapija tijela i koje su razlike između tehnika masaže.

Maderoterapija tijela

Maderoterapija tijela je tehnika masaže koja je  nastala 90-tih godina prošlog stoljeća u Kolumbiji   i koristi posebno oblikovane drvene valjke i pomagala. Cilj ove terapije je smanjiti tvrdokorni celulit, oblikovanje struka, trbuha, bedara i stražnjice i toniziranje kože.   

Tretman se obično izvodi s različitim veličinama i oblicima drvenih valjaka koji se valjaju, trljaju ili tapkaju po tijelu.

Brazilska maderoterapija tijela

Brazilska maderoterapija tijela je varijacija maderoterapije koja je postala popularna u Brazilu. Ova tehnika također koristi drvene valjke i čašice, ali se fokusira na poboljšavanje cirkulacije, smanjenje mekog celulita i  oblikovanje tijela i zatezanje kože.

Razlike u ciljevima masažnih tehnika maderoterapija
  1. Maderoterapija tijela:

    Cilj: Osnovni cilj maderoterapije tijela je smanjenje tvrdokornog celulita, oblikovanje tijela i toniziranje kože.

    Fokus: Naglasak je na redukciji celulita i oblikovanju struka, trbuha, bedara i stražnjice.

  2. Brazilska maderoterapija tijela:

    Cilj: Glavni cilj brazilske maderoterapije tijela je poboljšanje cirkulacije, smanjenje mekog celulita i zatezanje kože.
    Fokus: Fokusiranje na poboljšanju cirkulacije krvi i limfe te zatezanje kože.

Važno je da obje tehnike pružaju obučeni i certificirani kozmetičari, fizioterapeuti, wellness terapeuti, maseri. Svakako se konzultirajte s terapeutom  prije odabira bilo koje od tehnika kako biste dobili pravilnu procjenu i prilagođeni tretman prema svojim ciljevima i potrebama.

Tečaj maderoterapije tijela i brazilske maderoterapije

Jeste li zainteresirani za učenje maderoterapije tijela ili brazilske maderoterapije tijela ?

Ne propustite priliku za stjecanjem znanja o ovim popularnim tehnikama masaže i započnite svoju karijeru u svijetu wellnessa!

Prijavite se na naše tečajeve i steknite vještine koje će vam omogućiti da pružate stručne i kvalitetne tretmane svojim klijentima.  

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima