ciscenje lica

Medicinsko čišćenje kože lica – 7 savjeta za njegu kože  

Postupci medicinskog čišćenja kože

Medicinsko čišćenje kože lica provodi se kod osoba koje imaju aknoznu kožu i masnu ili seboreičnu kožu  na kojoj se nalaze sujedice ili komedoni.

Kod adolescenata je masna koža sa sklonošću nastanka akni. Potrebno je višegodišnje liječenje i poseban njega da bi se spriječile posljedice, najčešće u obliku ožiljaka

Mehaničko čišćenje kože s aknama ima za cilj uklanjanje/liječenje i sprečavanje pojave akni, Cilj je ukloniti postojeće sujedice ili komedone da se ne upale, kako bi se spriječilo dalje širenje upale i time razvoj ožiljaka ili crvenila kože. Jedan od glavnih ciljeva u borbi protiv akni su redovita čišćenja lica. Obično se lice čisti svakih 30 dana. Akne mogu biti otvorene, zatvorene i s izraženom upalom kože, odnosno upalni oblici acne pustulosa i acne nodosa.

Otvorene i zatvorene sujedice (komedoni)

Sujedice su začepljenja kožne pore. Kroz kanal izlazi loj na površinu kože koji je masni. Ako je sujedica u dodiru sa zrakom, ona pocrni na zraku te se ta vrsta sujedica naziva otvorenim sujedicama. One se  često  prazne same i ne izazivaju upalne promjene. Sujedica koja nije u dodiru sa zrakom naziva se zatvorena sujedica i često izaziva upalu.

Masna ili seboreična koža posebno je masna na seboreičnim regijama, to su vlasište, lice, prsa i između lopatica, gdje je povećan broj žlijezda lojnica.

Hiperfunkcija žlijezda lojnica dovodi do pojačanja izlučivanja loja pod utjecajem androgenih hormona i znoja na površinu kože, zbog čega je koža masna, sjajna, debela, gruba, žućkaste boje, velikih pora s komedonima i masnim ljuskama. Komedoni sadržavaju očvrsnuli loj, a mogu biti crni ili otvoreni i bijeli i zatvoreni komedoni.

Medicinsko čišćenje kože

Sedam savjeta za higijenu i njegu su sljedeći:

  • Čišćenje kože losionima ili gelom za čišćenje
  • Umivanje mlakom vodom, a zatim hladnom
  • Adsorptivne maske za čišćenje
  • Adstrigentni tonik
  • Piling jednom tjedno prije maske
  • Za dnevnu njegu ljeti vodeni dijelovi ili hidratantne kreme
  • Hidratantne kreme za noć
PROFESIONALNI KOZMETIČKI TRETMANI

Naučite  vještinu  medicinskog čišćenja lica na tečaju Medicinskog čišćenja lica u Učilištu Lovran. Tečaj je  namijenjeni  kozmetičarima, wellness terapeutima, maserima, doktorima medicine i doktorima dentalne medicine koji žele  proširiti i nadopuniti svoja znanja i vještine za pružanje usluga kozmetičkih tretmana lica.

Tečaj Medicinsko čišćenje lica uključuje znanja i vještine za pružanje kozmetičkog tretmana za dubinsko čišćenja lica: skidanje šminke, čišćenje lica mlijekom ili losionom, piling i masažu lica, parenje kože lica vapozonom, ručnu ili aparativnu (uzv špatula) ekspresiju. Po završetku tečaja dobiva se Certifikat o završenom tečaju Medicinskog čišćenja lica.

Podijelite s prijateljima