Povežite se s unutarnjom energijom uz Hot Stone masažu 

Hot stone masaža je drevna tehnika koja kombinira toplinu glatkih kamenčića s blagotvornim učincima masaže.

Osim opuštanja mišića i poboljšanja cirkulacije, hot stone masaža također može djelovati na energetske centre tijela poznate kao čakre. Čakre su vitalne točke energije koje povezuju tijelo, um i duh, a svaka od njih ima svoju specifičnu lokaciju i funkciju.

Image
  1. Korijen (Crveno):

Prva čakra, poznata kao Mhuladhara, smještena je u području najnižeg dijela kičmenog pršljena ili čak u predjelu genitalija. Povezana je s temeljnom životnom energijom i adrenalinom. Tijekom hot stone masaže, topli kamenčići polažu se na područje korijenske čakre, potičući otvaranje prema dolje i potičući ravnotežu. Ovaj proces može pomoći u oslobađanju napetosti i povezivanju s fizičkim svijetom.

2. Niži Abdomen (Narančasto):

Čakra Svadhisthana, smještena iznad spolnih organa ili ispod pupka, povezana je s osjećajem zadovoljstva, seksualnom energijom, kreativnošću i čistim emocijama. Topli kamenčići tijekom masaže potiču energiju ove čakre, pomažući oslobađanju blokada i poticanju slobodnog izražavanja emocija.

3. Solarni Pleksus (Žuto):

Manipura, čakra smještena iznad pupka, kontrolira dotok energije u unutarnje organe ispod dijafragme. Hot stone masaža na ovom području može potaknuti ravnotežu i oslobađanje napetosti. Opuštanje solarnog pleksusa može pomoći smanjenju potrebe za dominacijom i materijalnim stvarima.

4. Srce (Zeleno):

Anahata, čakra smještena u sredini grudi, povezana je s bezuvjetnom ljubavi, odanošću, vjerom i samilosti. Topli kamenčići postavljeni na područje srca tijekom masaže potiču oslobađanje emocionalnih blokada, omogućujući slobodniji izraz ljubavi prema sebi i drugima.

5. Grlo (Plavo):

Višuddha, čakra smještena u dnu vrata, povezana je s komunikacijom, govorom i istinom. Hot stone masaža na ovom području može pomoći u prevladavanju straha od osude i neprihvaćanja, potičući slobodniji izraz misli i emocija.

6. Treće oko (Indigo):

Ajna, čakra smještena između obrva, povezana je s percepcijom, intuicijom i vizijom. Topli kamenčići tijekom masaže potiču oslobađanje napetosti i podržavaju povezivanje s unutrašnjim bićem, iznad znanstvenih i fizičkih manifestacija.

7. Kruna (Violet):

Sahasrara, čakra na vrhu glave, povezana je s duhovnim životom i univerzalnom sviješću. Hot stone masaža na području krune može pomoći u oslobađanju anksioznosti, straha i depresije, podržavajući dublje povezivanje s univerzalnom energijom.

Hot stone masaža nije samo izvor opuštanja i užitka, već i moćan alat za balansiranje čakri i poticanje energetske ravnoteže u tijelu.

Doživite harmoniju tijela i uma kroz hot stone masažu koja istovremeno tretira i tijelo i duh. Otvorite svoje čakre, povežite se s unutarnjom energijom i doživite duboko opuštanje uz hot stone masažu.

Tečaj Hot stone - masaža toplim kamenjem

Hot stone masaža toplim kamenjem se primjenjuje kao  opuštajuća wellness masaža ili kao terapijska masaža. Provodi se toplim vulkanskim kamenjem, mješavinom eteričnih i biljnih ulja za masažu, specifičnim opuštajućim pokretima masaže te akupresurom.

Masaža vrućim kamenjem  je holistička masaža jer pomaže opuštanju od stresa, nesanici, opuštanju napetosti i bolova u mišićima i zglobovima. Nakon završetka tečaja Hot Stone masaža - dobiva se Certifikat.

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima