Knjigovođa

Razlika između knjigovodstva i računovodstva 

Često se poistovjećuju pojmovi knjigovodstvo i  računovodstvo. Danas je na tržištu  prisutno puno servisa, neki nazivaju računovodstvenim, a neki knjigovodstvenim servisima.

Što je knjigovodstvo?

Knjigovodstvo je sastavni dio računovodstva.  Knjigovodstvo obuhvaća vođenje poslovnih knjiga, odnosno knjiženje i evidentiranje poslovnih događaja u glavnoj knjizi i pomoćnim evidencijama.

Što je računovodstvo ?

Računovodstvo je znanstvena disciplina koja je usmjerena na prikupljanje ponajprije financijskih informacija u svrhu donošenja poslovnih odluka, a osim knjigovodstva sadrži i računovodstveno planiranje, kontrolu, analizu i informiranje.

Funkcija knjigovodstva i računovodstva

Funkcija knjigovodstva  je postupak bilježenja svih dnevnih transakcija i svakako je jedna od ključnih komponenta za izgradnju financijski uspješnog poslovanja poduzeća.

Funkcija računovodstva je u tome što koristi financijske podatke koje je sastavio knjigovođa i pomoću tih prikupljenih podatka stvara financijske modele.

Kako mogu postati samostalni knjigovođa ?

Želite samostalno obavljati poslove knjigovođe, pronaći novi posao ili želite otvoriti vlastiti knjigovodstveni obrt upišite tečaj za knjigovođu. Cilj programa za knjigovođu  je omogućiti polaznicima da postanu samostalni knjigovođe uz  stjecanje znanja i vještina potrebnih za izvođenje osnovnih računovodstvenih poslova korištenjem knjigovodstvenog softvera.

Podijelite s prijateljima