dermapen

ŠTO JE  MEZOTERAPIJA DERMAPENOM ?

Dermapen  mezoterapija ili microneedling tretman je mezoterapijska nekirurška metoda pomlađivanja i uklanjanja estetskih promjena na koži lica i tijela Dermapen uređajem.

Što je mezoterapija ?

Mezoterapija je metoda primjene mezoterapijskih otopina injekciono ili Dermapen microneedling uređajem. 

Mezoterapijske otopine  sadrže aktivne tvari poput aminokiselina, vitamina, hijalurona, kolagena, elastina. Izbor mezoterapijske otopine ovisi  o tipu i stanju kože, te željenom rezultatu.

Kada se apliciraju u duboke slojeve kože – iglice mehanički oštećuju kožu zbog čega nastaje i prirodna regeneracija i lifting kože na mjestu aplikacije.

Mezoterapija ima višestruko djelovanje na zdravlje i ljepotu kože:

 • Pomlađivanje  i osvježenje kože
 • Tretman bora i lifting kože
 • Tretman ožiljaka od akni i hiperpigmentacija
 • Tretman strija
 • Tretman vlasišta – opadanje kose

Što je Dermapen ?

Dermapen vrlo sofisticiran uređaj za mezoterapiju kojega koriste kozmetičarke i estetičarke koje ne smiju injekciono tj. iglama s špricom aplicirati mezoterapijske otopine pod kožu. Zbog svoga jednostavnog rukovanja i izvrsnih rezultata koriste ga i liječnici. 

Na Dermapen aparat se dodaju nastavci s mnoštvom mikroiglica za jednokratnu upotrebu, koje probadaju kožu uslijed automatiziranih i doziranih vibracija, kada se aparat pravilno podesi, prisloni na kožu  i uključi. 

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva  kroz koja se u kožu lakše apsorbiraju mezoterapijske otopine, a ujedno se mnoštvom sitnih uboda potiče prirodna regeneracija kože – stimulacijom rasta kolagena i elastina.

Dermapen uređaj koristi jednokratne nastavke s iglicama, a ovisno o tipu tretmana iglice mogu biti nano, te od 9 do 42 iglice na jednom nastavku. Dubina prodiranja precizno se regulira i može biti od 0,25 mm do čak 2,5 mm maximalne dubine. 

Kada započeti mezoterapijom ?

Ova se metoda može početi koristiti već u kasnim dvadesetima kako bi prevenirala pojava znakova starenja. U koži žena srednjih i starijih godina sve se manje producira kolagena i elastina, nedostaje vitamina i vode – zbog čega lice izgleda sivo, umorno i natečeno, starije nego što zaista jest. Unošenjem aktivnih sastojaka mezoterapijom u dublje dijelove - koža se dubinski hrani i oporavlja. Učinak mezoterapije je trenutačan, a tretman gotovo da i nije bolan.

Prednosti mezoterapije dermapen metodom

 • jednostavno podešavanje dubine penetracije iglica
 • kratko vrijeme potrebno za izvođenje tretmana
 • minimalno krvarenje
 • minimalna bol
 • mogućnost tretiranja svih regija lica uključujući nos i regiju oko oka
 • iglice za jednokratnu upotrebu
 • bez rizika od prenošenje infekcija

Edukacija za dermapen mezoterapiju 

Nije dovoljno i nije dozvoljeno samo kupiti aparat i bez edukacije pružati usluge mezoterapije dermapenom. Mezoterapija dermapenom je vrlo sofisticirana neinvazivna metoda pomlađivanja i uklanjanja estetskih nedostataka na koži - stoga je potrebno dodatno se educirati

Na Tečaju mezoterapija dermapenom naučiti  ćete, osim rukovanja i protokola rada, prepoznati stanja kože koja se mogu efikasno tretirati dermapen mezoterapijom. Saznat ćete koje mezoterapijske otopine primijeniti za različitu problematiku kože. Po završetku tečaja biti ćete osposobljeni samostalno provesti mezoterapijski tretman dermapenom,  na odabranim lokacijama na koži  - sukladno problematici i cilju tretmana   

Podijelite s prijateljima