Stvorite idealno okruženje za masažu – korak po korak 

Priprema prostora i okruženja za masažu igra ključnu ulogu u stvaranju nezaboravnog iskustva za vaše klijente. Od dekora do svjetla, mirisa i glazbe, svaki detalj može doprinijeti opuštanju i zadovoljstvu vaših klijenata.

Istražite korake koje treba poduzeti kako biste osigurali da vaš prostor za pružanje usluge masaže bude savršeno pripremljen za pružanje najboljih masažnih iskustava.   

Priprema prostora i stola

Da biste započeli, prostorija za masažu mora biti postavljena s posebnom pažnjom na detalje. Koristite dekor detalje poput kamenčića ili ručnika aranžiranih na stolu kako biste stvorili estetski privlačnu atmosferu.

Međutim, kada započinje masaža, važno je ukloniti ove dekorativne elemente sa stola kako biste osigurali udobnost i pravilan radni prostor.

Udoban položaj klijenta

Položaj klijenta na stolu za masažu je ključan za pravilno izvođenje masaže. Srednji fiziološki položaj osigurava udobnost i podršku tijelu klijenta.

 Kada klijent leži na leđima, postavite valjkasti podložak ispod koljena i manji valjkasti podložak ispod vrata kako bi se osigurala pravilna postavka tijela. Na trbuhu, veliki valjkasti podložak ispod pregiba stopala i pravilan položaj glave stvaraju optimalan položaj za tijelo klijenta.

Ugođaj za masažu

Stvaranje opuštajućeg ugođaja ključno je za duboko opuštanje klijenata. Prigušeno svjetlo stvara intimnu atmosferu, dok umirujuća glazba pomaže klijentima da se potpuno opuste. Nakon masaže, obavezno prozračite prostoriju kako biste osigurali svjež zrak. Za dodatnu dimenziju ugođaja, koristite eterična ulja u lampicama kako bi se širili prijatni mirisi.

Kontrola temperature

Temperatura prostorije ima značajan utjecaj na iskustvo masaže. Održavanje sobne temperature na najmanje 24 stupnja celzijusa osigurat će da se vaši klijenti osjećaju ugodno tijekom cijelog tretmana masaže.

Obratite pažnju na grijanje i hlađenje kako biste osigurali da temperatura bude konstantna i prilagođena potrebama vaših klijenata.

Masaža nije samo fizički dodir, već potpuno iskustvo koje zahtijeva pažljivu pripremu okruženja kako bi se klijetima pružila maksimalna relaksacija.

Program školovanja za wellness terapeuta igra  ključnu ulogu u podučavanju detalja koji čine razliku u iskustvu masaže. Kroz temeljito praktično znanje različitih masažnih tehnika na programu školovanja za wellness terapeuta učite u realnom okruženju Ortosan medical wellness centru, od dočeka klijenta, pripreme prostora i opreme za pružanje usluga masaža  te postajete stručnjaci koji su kompletno spremi za samostalni rad nakon završetka školovanja.

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima