Dijamantna Mikrodermoabrazija: Revitalizacija i Podmlađivanje Kože Lica

Dijamantna mikrodermoabrazija, inovativna metoda njege kože, postala je popularan tretman širom svijeta. Ovaj postupak nudi nježno uklanjanje odumrlog sloja epiderma a rezultat je osvježeni i mladolik izgled kože lica.

Saznajte kako djeluje i koje prednosti pruža dijamantna mikrodermoabrazija.

Šta je dijamantna mikrodermoabrazija?

Dijamantna mikrodermoabrazija je napredna metoda uklanjanja zadebljalog i odumrlog sloja epiderma. Koristi prave dijamantne čestice postavljene pod različitim kutovima i veličinama kako bi nježno abrazivno očistile kožu lica. Ovaj proces ima za cilj ukloniti nepravilnosti poput bora, ožiljaka, proširenih pora i hiperpigmentacija.

Kako funkcionira mikrodermoabrazija?

Tijekom tretmana, dijamantni nastavci se koriste za nježnu mikrodermoabraziju kože lica. Vakuumski sistem istovremeno uklanja odstranjene ćelije kože, stimulirajući  pri tome proizvodnju novog kolagena i elastina. Ova tehnika omogućava koži bržu apsorpciju supstanci koje se koriste tokom tretmana.

Prednosti dijamantne mikrodermoabrazije:
  1. Revitalizacija i pomlađivanje: Uklanjanje odumrlih ćelija omogućava stvaranje novih mladih stanica, čime koža dobiva svjež i pomlađen izgled.
  2. Uklanjanje nepravilnosti: Tretman smanjuje proširene pore, ublažava ožiljke i hiperpigmentacije, čime se postiže ujednačen ten.
  3. Stimulacija kolagena i elastina: Vakuum stimulira proizvodnju kolagena i elastina, poboljšavajući čvrstoću i tonus kože.
  4. Bezbolna i sigurna: Dijamantna mikrodermoabrazija je neinvazivna metoda bez rizika od alergija i ožiljaka.
  5. Prilagođena njega: Tretman se može prilagoditi specifičnim potrebama kože, koristeći ampule s aktivnim sastojcima kao što su kolagen, hijaluronska kiselina i vitamini.
  6. Brzi rezultati: Vidljivi efekti mogu se postići serijom tretmana sa razmakom od 7 do 10 dana.

Za sve koji su zainteresirani za stručno usavršavanje iz područja kozmetičke njege lica mogu upisati program školovanja Kozmetička njega lica koji vam omogućava da naučite sve o primjeni aparata za dijamantnu mikrodermoabraziju i mnoge druge tehnike za kompletnu kozmetičku njegu lica. Više o programu školovanja i upisima potražite na linku

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima