veliko srce

UČILIŠTE LOVRAN- WELLNESS I DENTAL AKADEMIJA TE WELLNESS PORTAL DARUJU

I ove godine nastavlja se humanitarni projekt Učilišta Lovran – Wellness i dental akademije darivanjem usluga psihofizičke rehabilitacije roditeljima djece oboljele od teških srčanih bolesti na području PGŽ, članovima Udruge Veliko srce malom srcu.

Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima koja je osnovana 1994. godine u Zagrebu te je kao takva jedna od najstarijih u Hrvatskoj.

Projekt je osmišljen sa ciljem pomoći roditeljima djece na području Primorsko-goranske županije, sa srčanom manom, kako bi uslijed bolesti i brojnih operativnih zahvata, izloženi stresu, emocionalnim i psihosocijalnim traumama, smanjili rizike od psihosomatskih poremećaja i ojačali u svakodnevnoj borbi sa bolešću svoje djece.

Ove će godine Učilište Lovran-Wellness i dental akademija te Wellness portal roditeljima članovima Udruge pokloniti deset poklon bonova za masažu koju će im pružiti stručni kadar Učilišta. Uz masaže roditelji će dobiti i obuku psihofizičkog opuštanja pomoću vježbi disanja budući da je to kombinacija koja pomaže u prevenciji i rehabilitaciji posljedica prekomjernog stresa.

Dosadašnja suradnja Učilišta i Udruge potvrdila je potrebu za ovom vrstom podrške roditeljima oboljele djece koji svoj život u potpunosti posvećuju njihovoj njezi kroz svakodnevnu borbu proživljavajući razne strahove koji se odražavaju na njihovo psihofizičko zdravlje.

Podaci govore da je u Hrvatskoj oko 10 000 djece sa srčanim bolestima, a godišnje ih se rađa još 500.

Podijelite s prijateljima