5 dobrobiti tehnike Autogeni trening

Autogeni trening je tehnika opuštanja koju je razvio njemački psihijatar Johannes Heinrich Schultz 1920-ih.

Neke od  prednosti Schultz tečaja autogenog treninga uključuju:

Smanjenje stresa: pokazalo se da autogeni trening smanjuje razinu stresa i potiče opuštanje. Redovitim prakticiranjem ove tehnike pojedinci mogu naučiti bolje upravljati svojim stresom i osjećati se smirenije i opuštenije u svakodnevnom životu.

Bolje mentalno zdravlje: pokazalo se da autogeni trening poboljšava raspoloženje i smanjuje simptome tjeskobe i depresije. Redovitim prakticiranjem ove tehnike pojedinci mogu poboljšati svoje cjelokupno mentalno zdravlje i dobrobit.

Poboljšan san: pokazalo se da je autogeni trening koristan za ljude koji imaju problema s uspavljivanjem ili spavanjem. Vježbanjem ove tehnike prije spavanja, pojedinci mogu smiriti svoje umove i tijela, što može dovesti do mirnijeg sna.

Upravljanje boli: Autogeni trening se koristi za pomoć u upravljanju kroničnom boli, uključujući glavobolje, bolove u leđima i artritis. Promicanjem opuštanja i smanjenjem stresa, autogeni trening može pomoći pojedincima da učinkovitije upravljaju svojom boli.

Povećana samosvijest: Autogeni trening uključuje obraćanje pozornosti na tjelesne osjete i učenje njihove kontrole. Kroz ovaj proces, pojedinci mogu razviti veći osjećaj samosvijesti, što im može pomoći da bolje razumiju svoje emocije i fizičke osjete.

Važno je napomenuti da dobrobiti autogenog treninga mogu varirati od osobe do osobe, za one koji ga smatraju korisnim, autogeni trening može biti vrijedan alat za upravljanje stresom, poboljšanjem sna i promicanje općeg blagostanja.

Na tečaju autogenog treninga možete naučiti kako koristiti autosugestiju da opustite svoje tijelo i um, također ćete naučiti kako prepoznati znakove stresa i kako ih lako možete kontrolirati i izbjeći .

Podijelite s prijateljima