6 koraka kako povećati doseg na Facebooku 

Facebook ostaje jedna od najvažnijih platformi za povezivanje s publikom i promoviranje sadržaja. Uz pravilan pristup, možete doseći veću publiku i ostvariti bolje rezultate na Facebooku.

Da biste postigli veći doseg i bolju interakciju s vašim pratiteljima, primijenite šest strateških koraka:

  1. Optimizirajte sadržaj i opise za Facebook

Da biste privukli pažnju svoje publike, ključno je stvoriti sadržaj prilagođen Facebooku. Izbjegavajte crossposting s drugih platformi i umjesto toga izradite jedinstvene naslove i opise za svoje objave. Koristite privlačne vizuale poput videa i infografika kako biste zadržali korisnike na Facebooku što je duže moguće. Potičite interakciju postavljanjem pitanja i poziva na radnju u svojim objavama.

  1. Zakazujte objave za dosljednost

Dosljednost je ključna za održavanje aktivnog prisustva na Facebooku. Koristite alate poput Sprout Social ili Facebook Studia kako biste zakazivali objave i osigurali redovito ažuriranje sadržaja na svojoj stranici. Redovito objavljivanje pomaže algoritmu da prepozna vašu aktivnost i bolje vas promovira.

  1. Pravilno vrijeme objavljivanja

Istraživanja su pokazala da vrijeme objavljivanja ima utjecaja na angažman na Facebooku. Identificirajte najbolje vrijeme za svoju ciljanu publiku i prilagodite raspored objava prema tome. Ovo povećava šanse da će vaše objave biti više puta viđene, s obzirom na sve veću konkurenciju za organski doseg.

  1. Iskoristite moć videozapisa i Facebook live sadržaja

Facebook je izrazio prednost prema video sadržaju. Integrirajte videozapise u svoju strategiju, uključujući Facebook live emitiranja, kako biste povećali angažman. Viralne objave često uključuju videozapise, stoga razmislite o tome kako video može oživjeti vašu stranicu i privući više sljedbenika.

  1. Upotrijebite Facebook oglase za doseg

Pad organskog dosega potiče upotrebu Facebook oglasa. Uložite u oglašavanje kako biste privukli pozornost publike. Pravilnim ciljanjem i licitiranjem, možete postići visoku vrijednost za uloženi novac. Oglasi su izravan način privlačenja pozornosti, a za mnoge brandove, to je nužnost.

  1. Povećajte vidljivost putem grupa i angažmana treće strane

Iskoristite angažman izvan vaše stranice. Aktivno sudjelujte u Facebook grupama ili potaknite zaposlenike i partnere da dijele vaš sadržaj. Ovo stvara efekt grudve snijega, šireći vaš sadržaj i privlačeći nove sljedbenike.

Povećanje doseg Facebook stranice zahtijeva strategiju i dosljednost. Slijedite ove  korake kako biste optimizirali svoj sadržaj, angažman i vidljivost na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Sada kada ste upoznati s ovim korisnim strategijama za poboljšanje vašeg doseg na Facebooku, razmislite o daljnjem koraku kako biste unaprijedili svoje digitalno znanje. Ako želite dublje razumijevanje internet marketinga i brendiranja, pozivamo vas da se prijavite na naš program školovanja.

Prijavi se sada i kreni prema uspješnijem digitalnom putovanju!

Povećajte svoje znanje i vještine kako biste postali stručnjak za internet marketing i brendiranje. S našim programom školovanja, stvorit ćete temelje za uspješno upravljanje svojim online prisustvom i postizanje izvanrednih rezultata na društvenim mrežama i širem digitalnom prostoru. Ne propustite ovu priliku za osobni i profesionalni rast. Edukaciju možeš upisati i besplatno – prijavi se putem HZZ vaučera na besplatno školovanje!

 

Podijelite s prijateljima