Fizioterapeutski tehničar – važan član rehabilitacijskog tima

Fizioterapeutski tehničar ima važnu ulogu u unapređenju zdravlja i oporavka pacijenta. Riječ je o zdravstvenom radniku koji radi pod nadzorom višeg fizioterapeuta, a zadatak mu je da provodi fizioterapijske intervencije koje su propisane od strane fizijatra.

Fizioterapeutski tehničar obično radi u bolnicama, rehabilitacijskim centrima, sportskim klubovima, privatnim klinikama i drugim zdravstvenim ustanovama.

Njegova zaduženja uključuju pomoć u izvođenju vježbi za pacijente, provođenje terapijskih masaža, primjenu različitih oblika fizikalne terapije (npr. elektroterapija, krioterapija, termoterapija, kineziterapija, kineziologija), edukaciju pacijenata o prevenciji ozljeda i bolesti te provođenje raznih mjerenja i testiranja.

Fizioterapeutski tehničar mora biti dobar poznavatelj ljudskog tijela, mora biti upoznat s bolestima i ozljedama, kao i različitim tehnikama fizioterapije. Strpljivost, empatičnost i spremnost na suradnju s pacijentima u cilju njihova oporavka i bolje kvalitete života – samo su neke od važnih odlika svakog fizioterapeuta.

Prednosti zanimanja za fizioterapeutskog tehničara:

 1. Velika potražnja za zanimanjem.
  U zdravstvenom sektoru vlada velika potražnja za zanimanjem fizioterapeutski tehničar, što ovo zanimanje čini stabilnim i perspektivnim.
 2. Mogućnost kontinuiranog napredovanja.
  Fizioterapeutski tehničari imaju mogućnost dalje se usavršavati te tako napredovati u poslovnoj karijeri. Najčešće izabiru srodna medicinska područja kao primjerice sportsku medicinu, gerijatriju, neurologiju i sl.
 3. Raznolik izbor radnih mjesta.
  Fizioterapeutski tehničari rade u različitim zdravstvenim ustanovama (bolnicama, klinikama, sportskim klubovima, rehabilitacijskim centrima, privatnim praksama itd.), ali i kao samostalni poduzetnici.
 4. Rad s ljudima.
  Fizioterapeutski tehničar važan je član svakog rehabilitacijskog tima u konstantnoj interakciji s ljudima. On neprestano komunicira s pacijentima i kolegama u svojoj radnoj okolini.
 5. Utječe na kvalitetu života.
  Fizioterapeutski tehničari svojim radom i djelovanjem u društvu utječu na kvalitetan život svakog pojedinca, a onda i na društvo u cjelini. Njihovi savjeti su vrlo često temelj za izgradnju zdravih životnih navika.

Tražite li izazovnu i perspektivnu karijeru u zdravstvenom sektoru, zanimanje fizioterapeutski tehničar nudi brojne mogućnosti i izazove. Uoči ove turističke sezone traženi su duž cijele obale hrvatskog Jadrana, baš kao i wellness terapeuti i maseri.

Iskoristi popust za rane upise do 30. lipnja moguće je ostvariti 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐬𝐭 𝐮 𝐢𝐳𝐧𝐨𝐬𝐮 𝐨𝐝 𝟐𝟓𝟎 € za zanimanje Fizioterapeutski tehničar!

Podijelite s prijateljima