humanitarni projekt

Humanitarni projekt Učilišta Lovran

Učilište Lovran – Wellness i Dental Akademija te wellness portal darovali wellness tretmane članovima udruge Veliko srce malom srcu.

I ove godine nastavlja se humanitarni projekt Učilišta Lovran – Wellness i dental akademije darivanjem usluga psihofizičke rehabilitacije roditeljima djece oboljele od teških srčanih bolesti na području PGŽ, članovima Udruge Veliko srce malom srcu.

Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima koja je osnovana 1994. godine u Zagrebu te je kao takva jedna od najstarijih u Hrvatskoj.

Ove su godine Učilište Lovran-Wellness i dental akademija te Wellness portal roditeljima članovima Udruge poklonili deset poklon bonova za masažu koju će im pružiti stručni kadar Učilišta. Uz masaže roditelji će dobiti i obuku psihofizičkog opuštanja pomoću vježbi disanja budući da je to kombinacija koja pomaže u prevenciji i rehabilitaciji posljedica prekomjernog stresa.

U srijedu, 27. prosinca 2017. godine, u prostorijama Učilišta, ravnateljica Učilišta Lovran dr.med. Jelica Popić uručila je poklon bonove predsjedniku Udruge Ivici Krmpotiću.

„Članovima Udruge, ova gesta Učilišta mnogo znači jer svakodnevne tegobe s kojima se suočavaju roditelji djece sa urođenim srčanim manama, ih itekako iscrpljuju. Upravo im nedostaje psihološka podrška i psihofizička relaksacija“, ustvrdio je Krmpotić.

„Psihofizičko zdravlje roditelja je od izuzetne važnosti u ovakvim životnim situacijama. Svakodnevna borba i izloženost stresu utječe na njihovo zdravlje, stoga ga i sami moraju čuvati. Wellness tretmani su iznimno važni roditeljima bolesne djece, kako bi uspješno nastavili brinuti o njima“, istaknula je ravnateljica Popić.

Ovogodišnji poklon roditeljima djece sa teškim srčanim greškama je nastavak dvogodišnje suradnje Učilišta i Udruge. Pri prvom su tretmanu stručnjaci Učilišta poučavali roditelje nizom tehnika samopomoći: progresivno mišićnom relaksacijom, autogenim treningom, vježbama disanja, masažama, individualnom i grupnom psihološkom podrškom. Podaci govore da je u Hrvatskoj oko 10 000 djece sa srčanim bolestima, a godišnje ih se rađa još 500.

U znak zahvale na dosadašnjoj suradnji i iskazanom razumijevanju za potrebe roditelja bolesne djece, Ivica Krmpotić je u ime Udruge uručio zahvalnicu ravnateljici Učilišta.

Podijelite s prijateljima