Kako do vaučera za besplatno obrazovanje – koraci za prijavu

Otkrijte kako iskoristiti vaučere za besplatno obrazovanje u Hrvatskoj! Saznajte tko može koristiti vaučere, koraci prijave, dostupni programi i kako stvoriti temelj za uspješan osobni i profesionalni razvoj.  

U skladu s novim poticajima za obrazovanje odraslih, od 1. travnja 2022. godine, zaposlene i nezaposlene osobe u Hrvatskoj imaju priliku iskoristiti vaučer za sufinanciranje obrazovanja. Ovaj poticajni program omogućuje pojedincima starijima od 15 godina da steknu nove vještine, posebno s fokusom na deficitarna područja, digitalne i zelene vještine.

Tko može dobiti vaučer?

Svi zaposleni i nezaposleni pojedinci s navršenih 15 godina života mogu aplicirati za vaučer. Cilj je osigurati stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere i olakšati zapošljavanje.
Međutim, određene kategorije osoba nisu uključene:

  • Osobe u sustavu redovitog odgoja i obrazovanja (učenici).
  • Osobe u sustavu visokog obrazovanja i znanosti (studenti).
  • Korisnici mirovina prema općem propisu o mirovinskom osiguranju.

Postupak zahtjeva za vaučer

Zahtjev za vaučer podnosi se putem e-Građani računa, a potrebno je odabrati željenu edukaciju i zatražiti ponudu od odabrane obrazovne institucije. Ponuda treba sadržavati osobne podatke, uključujući ime, prezime, adresu s osobne iskaznice i OIB.

Nakon toga, podnositelj zahtjeva treba se prijaviti u aplikaciju Moj Vaučerna web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Prilikom prijave, potrebno je:

  • popuniti upitnik
  • priložiti životopis
  • ponudu odabrane obrazovne institucije

Tko ne može biti korisnik vaučera?

Osim navedenih kategorija, korisnici vaučera ne mogu biti strani radnici iz trećih zemalja koji rade u Republici Hrvatskoj na temelju dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada. Također, isključeni su zaposlenici državne ili javne službe koji sudjeluju ili su sudjelovali u uspostavi ili provedbi obrazovanja putem sustava vaučera.

Programi dostupni putem vaučera

Učilište Lovran – ustanova za obrazovanje odraslih trenutno nudi programe: 

Knjigovođa

Internetski marketing i brendiranje

Ostale informacije, kao i mogućnosti dodatnih pitanja, mogu se dobiti putem telefona na broj 051 293 851 ili slanjem e-maila na info@uciliste-lovran.hr

Iskoristite priliku za osobni i profesionalni razvoj uz vaučere za besplatno obrazovanje! Svi zainteresirani mogu se informirati i prijaviti putem navedenih koraka i krenuti prema novim vještinama i boljim karijernim prilikama.

 

Podijelite s prijateljima