etericno ulje

Kako izabrati eterična ulja za opuštanje i aroma masažu

Aroma masaža je vrsta relaksacijske ili wellness masaže jer su njeni učinci na ljudski organizam prvenstveno usmjereni na psihofizičko opuštanje. Provodi se specifičnim masažnim pokretima i mješavinom biljnih i eteričnih ulja. 

Opuštanje mirisima eteričnih ulja “liječi“ posljedice stresa

Aroma masaža je savršena metoda psihofizičkog opuštanja upravo zbog mirisa eteričnog ulja koja se koriste u masaži. 

Engleska škola aromaterapije  fokusira se na proučavanje kako mirisi eteričnih ulja utječu na psihu, emocije, raspoloženja i ponašanja ljudi. Osjetilo mirisa, više nego jedno drugo osjetilo, povezano je s našim sjećanjima i osjećajima, mislima, reakcijama i ponašanjima. 

Samo jedan dašak mirisa može nam promijeniti negativne u pozitivne emocije, promijeniti sumorna u ugodna raspoloženja ili nas prenijeti na posve drugo mjesto i u drugo vrijeme. Mirisi se pohranjuju u mozak prema našim sjećanjima i iskustvima. Podsjećaju nas na određeni trenutak, osjećaj, osobu, vrijeme, posebnu atmosferu.

Engleska škola aromaterapije dijeli sve eterična ulja na TRI NOTE: gornju, srednju i donju

GORNJA NOTA – eterična ulja citrusa i eukaliptusa. Visoke su frekvencije, reskog mirisa, vrlo hlapljiva. Prepoznajemo ih po tome što se miris osjeti odmah po otvaranju bočice. Pomažu boljoj koncentraciji i jasnijem razmišljanju, lakšem donošenju odluka, osvježavaju i uklanjaju umor i zamor od previše informacija. 

SREDNJA NOTA – eterična ulja  mediteranskog bilja i cvijeća.  Ublažavaju ljubavne tegobe, uklanjaju tugu. Uz njih se lakše nosimo s tjeskobom i strahovima

DONJA NOTA – smolasti i drvenasti mirisi. Ublažavaju duboke i stare traume, jačaju libido…

Kako izabrati eterična ulja za opuštanje ?

Kod izbora eteričnog ulja za masažu ili inhalaciju -  možete se poslužiti pitanjem: Gdje najviše osjećate stres  - u glavi, prsima ili donjem dijelu trbuha ? 

  • Za stres koji ugrožava koncentraciju, izaziva glavobolje - birajte citrusne note iz gornje note. 
  • Za tjeskobu i ljubavne „jade“ - cvjetne mirise iz druge note,
  • Za stare „rane“ i duboke duševne boli i bolji libido – birajte mirise donje note

Naučite Aroma masažu - holističku metodu za opuštanje tijela i uma 

U Učilištu Lovran možete završiti trodnevni tečaj Aroma masaža na kojem ćete naučiti osnove Engleske škole aromaterapije, utjecaj eteričnih ulja na emocije i opuštanje,  izabrati eterična ulja i pripremiti mješavinu eteričnih i biljnih ulja za masažu, stimulirati čakre te samostalno provesti aroma opuštajuću masažu na siguran način.

Podijelite s prijateljima