review

Kako nam je prošla školska godina

Wellness akademija  započela je sa radom 2004. godine, a od 2007. godine posluje kao Ustanova za obrazovanje odraslih – Učilište Lovran. Ravnateljica i nastavnica privatne škole za medicinska i wellness zanimanja je dr. Jelice Popić.

Učilište Lovran obrazuje kadrove za srednjoškolska medicinska zanimanja  i kadrove za  wellness zanimanja s upisom u e-radne knjižice .

Polaznici uče u realnom okruženju, od najboljih predavača i mentora  iz prakse i kroz praksu jer edukacije izvodimo po modelu „dualnog obrazovanja“.

INTERES ZA EDUKACIJE RASTE

U vrijeme Covid pandemija u našem Učilištu Lovran upisan je veći broj polaznika s obzirom na ranije razdoblje.

Razlog tome je zasigurno i činjenica  da škola ima  vlastite praktikume što je velika prednost za provođenje edukacija osobito sada  u vrijeme Covid pandemije jer smo bez većih prekida provodili praktični dio nastave, naravno uz prilagođenu nastavu u manjim grupama i uz poštivanje svih Covid  mjera.   

Veliki broj osoba želi promijeniti svoje zvanje i pronaći novi posao ili se dodatno usavršiti  dok se veliki broj naših polaznika odluči i za poduzetničke „vode“.

SREDNJOŠKOLSKI PROGRAMI SSS/ PREKVALIFIKACIJE

U prošloj školskoj godini na programima sss/prekvalifikacije za Dentalne asistente upisana su dva razreda i školovanje pohađa 40 osoba dok je na programu za Fizioterapeute upisan jedan razred 24 polaznika.

Edukacije su  prilagođene svim dobnim skupinama koje žele promijeniti svoje zanimanje i posao. Predavanja se održavaju vikendom ili u popodnevnim satima tako da se nastava može pratiti i ako trenutno radite.   Vježbe i praksa  se održavaju  u praktikumu Učilišta Lovran  te u  brojnim  suradničkim dentalnim ordinacijama i ordinacijama fizikalne terapije s kojima imamo ugovore za obavljanje praktične nastave. 

Surađujemo s poslodavcima i povezujemo učenike s poslodavcima kod kojih naši učenici obavljaju praksu tako  naši učenici imaju direktne prilike za zapošljavanje.  

WELLNESS PROGRAMI

Programe osposobljavanja koji se upisuju u e-radnu knjižicu svake godine završava sve veći broj polaznika.

To su programi osposobljavanja i usavršavanja za zanimanja Wellness Terapeut, Maser, Wellness menadžer, Instruktor pilatesa i joge, Kozmetička njega lica.

Nakon završetka polaznici lako mogu pronaći novi posao ili pronaći dodatni honorarni posao. Također se sve veći broj naših polaznika nakon završetka školovanja pokreće samostalni poslao uz korištenje mjera potpora za samozapošljavanje.   

Kroz proteklu 2020/2021. godinu edukacije  je završilo  90-tak polaznika koji su uspješno završili osposobljavanja i stekli sva potrebna  znanja, vještine za kvalitetno pružanje usluga i vođenja poslovanja. 

POMAŽEMO U ZAPOŠLJAVANJU

Surađujemo s poslodavcima koji nam se svake godine u sve većem broju obraćaju da im pomognemo u pronalasku kadrova. Javljaju nam se poslodavci iz područja cijele hrvatske i iz    inozemstva Austrija, Njemačka, Agencije za  zapošljavanje na luksuznim kruzerima. 

TEČAJEVI MASAŽA I DERMO KOZMETIKA

S ponosom možemo reći  da pratimo trendove i uvodimo nove edukacije tako smo prošle  šk.god. uveli dodatna usavršavanja za Fizioterapeute i Dentalne asistente iz područja kineziologije i estetske medicine.

Prošle šk.god. tečajeve masaža i estetske kozmetike   završilo je više od  180  polaznika a još značajnija činjenica je da su programe školovanja završili polaznici iz gotovo svih županija u Hrvatskoj pa i iz susjednih zemalja: Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije, Austrije,  Srbije, Makedonije.

EU PROJEKTI

I za kraj najponosniji smo našim radom na dva velika projekta EU projekt Zdrava radna mjesta u turizmu”  te EU projekt Zdravlje, posao i budućnost u mojim rukama”  na kojima smo intenzivno radili od 2019. godine i  koje smo ove godine u ožujku i travnju priveli kraju.

Naše wellness programe za zanimanja Wellness terapeut, Maser, Maser Kupeljar, Instruktor  pilatesa i joge i Kozmetičke njege lica  kroz EU projekte besplatno je završilo 70 mlađih osoba do 29 godina, 13 osoba starijih od 50 godina i 11 osoba s invaliditetom.

Odaberite  svoje novo zanimanje  ili se usavršite u onome što radite!

Nova školska godina započinje nam od rujna 2021. godine,  trenutno su otvoreni Natječaji za upis za sve srednjoškolske programe školovanja i wellness programe.

U srpnju i rujnu svake godine organiziramo Dane otvorenih vrata za sve koji žele saznati više o našim programima, upoznati naše djelatnike i mentor,  prostorije i praktikume Učilišta Lovran. Požurite s prijavama jer smo za rane upise osigurali posebne popuste! 

Više informacija o našim programima školovanja možete potražiti na našoj web stranici www.uciliste-lovran ili FB stranici Učilište Lovran ili nam se javite na telefon  051 293 851

 

Podijelite s prijateljima