Kako promijeniti posao?

Promjena karijere može biti naporan i zahtjevan proces, ali  uz ispravnu strategiju možete si olakšati taj proces. Pročitajte nekoliko savjeta i koraka s naše strane kako promijeniti posao:  

Napravite samoprocjenu što želite

Započnite tako što ćete se zapitati što vas motivira, koje su vaše snage i koja područja u svom životu želite poboljšati.

Napravite popis svojih vještina i iskustva i odredite što želite od svoje nove karijere da li je to bolja financijska stabilnost, bolja ravnoteža između poslovnog i privatnog života, tražite posao koji će vas više ispunjavati ili razmišljate da postanete poduzetnici.

Istražite ponudu poslova 

Nakon što imate jasnu ideju o tome što želite, počnite istraživati ​​u tom području.

Pogledajte opise poslova, očekivane plaće te potrebne obrazovne kvalifikacije i certifikate kako biste utvrdili da li vam odgovaraju.

Dodatno obrazovanje za nove prilike

U mnogim slučajevima, možda ćete se morati dodatno  kako biste uspješno ostvarili svoju karijeru.

Razmislite o pohađanju prekvalifikacija za obrazovanje odraslih,  osposobljavanja ili dodatnih tečajeva u novom području interesa.

Umrežite se

Izgradite odnose s ljudima u vašoj ciljanoj industriji, sudjelujte u online grupama i forumima ili posjećujte događaje u toj industriji.

Nastojte naučiti što više možete o ciljanoj industriji i izgradite smislene veze s ljudima koji vam mogu pomoći u prijelazu.

Počnite s malim

Ako nemate iskustva u odabranom području ili niste u mogućnosti napraviti potpunu promjenu karijere odjednom, pokušajte početi s malim.

Razmislite o volontiranju  kako biste stekli iskustvo i pobrinite se da se umrežite s ljudima u odabranoj industriji.

Zapamtite, promjena vaše karijere zahtijeva naporan rad, predanost i strpljenje. Budite spremni suočiti se s izazovima, ali ostanite usredotočeni na svoje ciljeve i nastavite raditi prema njima.

Sretno na putu promjene karijere!

Podijelite s prijateljima