Kako se istaknuti u moru konkurencije: savjeti za promociju vašeg obrta/tvrtke

Uspješno pokretanje i razvoj obrta zahtijevaju mnogo više od samo kvalitetnog obrazovanja i stručnosti. Potrebno je napraviti  marketinšku strategiju kako bi se došlo do novih klijenata i proširilo poslovanje. Bez obzira na to koliko ste kvalitetni u svom poslu, ako nitko ne zna za vas, teško ćete privući nove klijente.

Kada tek pokrećete svoj obrt, važno je biti svjestan da ste i sami odgovorni za svoju promociju i marketing. Ovdje dolazi do izražaja vaša kreativnost i sposobnost pronalaženja novih načina kako da privučete pozornost potencijalnih klijenata.

Jedan od najboljih načina za privlačenje novih klijenata je putem digitalnog marketinga. Izgradnja kvalitetne web stranice s jasnim opisom usluga koje nudite, cijenama i kontaktom, može privući mnoge klijente koji traže usluge koje vi pružate. Bitno je da vaša web stranica bude responzivna, ( prilagođena mobilnim uređajima)  budući da većina korisnika danas pretražuje putem mobitela.

Društvene mreže su odličan alat za promociju vašeg obrta. Kreirajte stranicu na Facebooku, Instagramu ili drugoj društvenoj mreži koju koristite i redovito objavljujte sadržaj koji će privući pozornost vaših pratitelja. Objavite slike i videozapise koji prikazuju vašu stručnost i usluge koje pružate, a isto tako budite aktivni u komunikaciji s korisnicima koji vas kontaktiraju putem društvenih mreža.

Važno je biti prisutan na online direktorijima i tražilicama poput Google My Business  jer ovo može privući nove klijente koji traže usluge u vašem području.

Možete iskoristiti i tradicionalne marketinške alate poput letaka, plakata , radijskog oglašavanja ili oglasa u lokalnim novinama. Ovo je posebno učinkovito u manjim zajednicama ili gradovima gdje će vaši oglasi brzo privući pozornost ljudi koji žive u blizini vašeg obrta/tvrtke.

Ne zaboravite da je vaša promocija jednako važna kao i vaša stručnost i kvalitetna usluga koju pružate. Iskoristite sve dostupne marketinške alate kako biste se što više promovirali, a time i povećali svoju bazu klijenata. Važno je biti strpljiv i uporan, jer uspjeh ne dolazi preko noći.

Iskoristite mogućnosti besplatne promocije i edukacije koje vam omogućava Učilište Lovran u rubrici karijera kao bivše učenike koji su završili kod nas edukaciju, ali i kao poduzetnika koji uspješno posluje u tom području. Pošaljite nam materijal za promociju putem maila: info@uciliste-lovran.hr 

Promotivni materijal ćemo objaviti na web stranici u rubrici karijera i na društvenim mrežama, čime će se povećati vaša vidljivost, ali i povjerenje potencijalnih klijenata u vašu stručnost i kvalitetu usluge. To može biti koristan početak za daljnji rast i razvoj vašeg obrta/tvrtke.

Neka vas ne obeshrabri izazov početka poslovanja, već se uhvatite u koštac s njim i koristite sve dostupne marketinške alate kako biste što više promovirali svoj obrt. Ne zaboravite da uspjeh dolazi kada se spoji kvaliteta usluge i promocija, stoga budite strpljivi i ustrajni!

Digitalni marketing postaje neizostavan dio svakog uspješnog poslovanja, imajte na umu da usavršavanje u području marketinga također igra značajnu ulogu u vašem razvoju poslovanja – iskoristite mogućnost besplatnog školovanja iz marketinga putem HZZ vaučera za Internetski marketing i brendiranje.

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima