Ključ čistog okruženja za klijente

U današnjem svijetu, briga o higijeni i čistoći u svim vrstama usluga je od presudnog značaja. Pravilna dezinfekcija alata i opreme ključni su elementi za osiguranje sigurnosti i zadovoljstva klijenata.

Pravilna dezinfekcija alata u salonu za manikuru ne samo da čuva zdravlje vaših klijenata, već i poboljšava vašu reputaciju i povjerenje koje klijenti  imaju u vaše usluge.

Učinkovita dezinfekcija alata i pridržavanje higijenskih standarda osiguravaju da vaš salon za manikuru bude mjesto gdje se klijenti osjećaju sigurno i udobno.

Saznajte korake koje  trebate poduzeti kako bi osigurali čisto i sigurno okruženje za svoje klijente.

 1. Rukavice prije svega:
  Prije nego što započnete bilo kakav rad, važno je obući rukavice. To ne samo da štiti vaše ruke od kemikalija i moguće infekcije, već i označava početak procesa rada u čistom okruženju.
 1. Dezinfekcija alata:
  Dezinfekcija alata mora biti strogo pridržavana. Ovaj korak ne smije se zanemariti. Nakon svakog klijenta, alati se moraju temeljito očistiti i natopiti u dezinficijensu poput ASEPSOLA. Alati, kao što su kliješta i pribor, trebaju biti potopljeni u dezinficijensu prema uputama proizvođača, a posebno treba paziti na dvostrane proizvode poput pogurivača i metalnih čačkalica. Ovi alati trebaju biti natopljeni u oba smjera kako bi se osigurala potpuna dezinfekcija.
 1. Temeljito ispiranje:
  Nakon što su alati natopljeni dezinficijensom, važno je isprati ih temeljito tekućom vodom. Ovo će ukloniti preostalu kemikaliju i ostatke kože.
 1. Potpuno sušenje:
  Nakon ispiranja, alati se moraju potpuno osušiti. Sušenje je ključno kako bi se spriječila kontaminacija i rast bakterija. Osušeni alati trebaju biti spremni za upotrebu.
 1. Kvarcni sterilizator:
  Da biste bili sigurni da su alati potpuno sterilni, preporučuje se korištenje kvarcnog sterilizatora. Pratite upute proizvođača kako biste pravilno koristili ovu opremu. Alate treba pažljivo umetnuti kako se ne bi oštetili ili opekli.
 1. Redovna zamjena kvarcnog kamena:
  Unutar električnog sterilizatora nalazi se kvarcno kamenje koje treba redovito zamijeniti prema uputama proizvođača. Ovo osigurava učinkovitost sterilizacije.
 1. Pazite na gljivice:
  Ako pružate usluge kao što su manikura za klijente koji imaju gljivične infekcije, posebna pažnja se mora posvetiti dezinfekciji i odvajanju pribora kako bi se spriječilo širenje infekcije među klijentima.

Za  one koji su zainteresirani za stvaranje karijere u svijetu manikurepozivamo vas da se prijavite na naš program školovanja manikura s upisom u E-radnu knjižicu.

Naš program školovanja manikura pruža temeljito obrazovanje i praktično iskustvo koje vam je potrebno za uspješnu karijeru u ovoj industriji.

Osim praktičnih vještina, naučit ćete i važnost profesionalnog odnosa prema klijentima, higijenskih standarda i poslovne etike. Naš cilj je osposobiti vas da postanete stručnjak u svojoj struci i izgradite uspješnu karijeru u manikuri.

Pridružite nam se

Podijelite s prijateljima