Knjigovodstvo – unosna poslovna ideja 

Zatvoreni uredski prostor, striktno radno vrijeme ispunjeno brojkama, kontima, tablicama, računima – misli su to koje se javljaju kod mnogih pri spomenu riječi knjigovođa. Međutim, novi trendovi pokazuju da posao u knjigovodstvu može biti lijep, zanimljiv i unosan.

Prema mišljenju poslovnog portala online knjigovodstvo spada među najunosnije poslovne ideje u 2023. godini. Kao i mnoga druga zanimanja, knjigovodstvo je „izašlo iz ureda“.

Novi trendovi i tehnologije mijenjaju igru

To je postao posao na mreži. Knjigovođe i računovođe izašli su iz uredskog okruženja, oslobodili su se striktno zacrtanog radnog vremena, a jednostavni računovodstveni softveri i alati omogućili su nikad lakše upravljanje računima klijenata. Drugim riječima, knjigovodstvo je sve prihvatljivija poslovna ideja mladih poduzetnika.

Image
Kako postati knjigovođa

U skladu s time ustanova za obrazovanje odraslih - Učilište Lovran, u svojim prostorima u Opatiji, organizira program obrazovanja za knjigovođe / knjigovotkinje. Edukacija je namijenjena početnicima i osobama koje žele usavršiti znanja, a cilj je omogućiti polaznicima da postanu samostalni knjigovođe te steknu znanja i vještine potrebne za izvođenje  knjigovodstvenih poslova korištenjem knjigovodstvenog softvera, objasnila je predavačica Ana Cucančić Divljan, diplomirana ekonomistkinja s dugogodišnjim iskustvom u radu na poslovima knjigovotkinje te vlasnica obrta za knjigovodstvene usluge.

Image
Vaučer edukacija za knjigovođu

Edukaciju za  knjigovođu u Učilištu Lovran upisala je i Patricija Rončević, Opatijka s malološinjskom adresom.
Ova  poduzetnica i instruktorica vožnje, od 1997. godine zajedno sa suprugom ima auto školu u Malom Lošinju. Patricija je dugo planirala dolazak na tečaj u Opatiju, prije svega zbog udaljenosti od mjesta stanovanja. No, nakon što je krenula ni na trenutak nije požalila, a posebno se zahvaljuje predstavnicima ustanove za obrazovanje odraslih što su joj u nekoliko navrata omogućili da na predavanju sudjeluje online.

Image

Prezadovoljna sam tečajem, posebno našom predavačicom Anom koja daje sve od sebe da nam prenese znanje. Dostupna je za nas i izvan nastavnog programa, otvorena za sva pitanja pa tako i za specifične stvari iz našeg poslovanja. Sviđa mi se što je u programu tečaja i puno praktičnog rada, a pozitivno je i što se mnogi polaznici ovdje mogu školovati besplatno, jer Učilište Lovran surađuje s HZZ-om pa su im dostupni njihovi Tečaj sam odlučila upisati zato jer je danas teško naći knjigovođu na kojeg se možeš osloniti, ali i zato što sam se htjela usavršiti u tom što radim. Smatram da svaki poduzetnik mora poznavati materiju, mora znati bar nešto i o pravu i o računovodstvu da bi mogao kvalitetno voditi tvrtku. Možda sam perfekcionist, ali to su bili moji razlozi da pohodim ovaj tečaj kojeg sam odabrala kada sam vidjela da rade na programu Synesis, kojeg koristim i ja u firmi, rekla je Patricija Rončević svjesna važnosti cjeloživotnog obrazovanja.

U tijeku su popusti za rane upise , ostvarite  130 eura popusta na školarinu. Nastava počinje 17. listopada 2023.  Mogućnost  besplatnog školovanja za knjigovođu putem HZZ  vaučera.

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima