celulit

Najbolji anticelulitni tretmani

Jeste li znali da se uzrok celulita ne nalazi u masnim stanicama već u vezivnom tkivu u kojem su uložene masne stanice. Celulit je kronična degenerativna upalna bolest vezivnog tkiva.  Uslijed upale, vezivno tkivo otvrdne, zarobi masne stanice i krvne žile – što za posljedicu ima slabiju prehranu i dovod kisika a također se pojavljuju neravnine – izgled narančine kore na koži zahvaćenoj celulitom.

Simptomi ili znakovi celulita

Zbog promjene i skleroze vezivnog tkiva koža poprima izgled narančine kore. Uz celulit se pojavljuju i popucale kapilare, proširene vene na nogama, lako nastaju  modrice, noge su hladne i sklone naticanju. Celulit također može biti bolan na dodir.

Najbolji tretmani protiv celulita

Na pitanje kako se riješiti celulita – odgovor je da su najbolji i najučinkovitiji  anticelulitni tretmani, upravo kombinacija više tehnika i to onih koji djeluju na oporavak vezivnog tkiva, smanjenje masnih stanica i koji popravljaju cirkulaciju na području zahvaćenom celulitom.

Anticelulitna masaža uklanja celulit

Anticelulitna masaža je naziv za kombinaciju dvije najučinkovitije anticelulitne tehnike masaže: vezivno tkivna masaža i limfnu ručna drenaža.

Vezivno tkivna masaža upravo djeluje na rastezanje i oporavak vezivnog tkiva, a limfna ručna drenaža na uklanjanje viška tekućine i oporavak mikrocirkulacije u celulitom zahvaćenom tkivu.

Serijom anticelulitnih masaža i ulja protiv celulita dobiju se izvrsni rezultati u liječenju celulita.

Maderoterapija protiv celulita

Maderoterapija je novi tretman ili anticelulitna masaža drvenim priborom koja daje vrhunske rezultate u borbi protiv celulita. Upravo  zato što ova tehnika masaže s nekoliko različitih madero valjaka potiče rastezanje i oporavak vezivnog tkiva,  a pokretima drvenom madero pločicom izvodi se limfna drenaža i uklanja višak tekućine.

Body wrapping i termodeka

Body wrapping je izraz za zamatanje u foliju s anticelulitnim gelovima, maskama i kremama, što pospješuje dubinsku penetraciju i aktivaciju svih preparata koji pomažu u liječenju celulita. Učinak termo deke je zagrijavanje – koje širi krvne žile, ubrzava metabolizam i cirkulaciju, pojačava apsorpcija anticelulitnih seruma, pomaže  sagorijevaju masnoće.

Lipolizom protiv celulita

Lipoliza je naziv za selektivno uklanjanje masnih naslaga. Lipoliza se može provoditi injekciono, microneedlingom (Dermapen uređaj), aparativno (ultrazvuk, radiofrekvencija). Lipoliza uključuje unošenje lipolitički aktivnoh tvari u dublje slojeve kože i masno tkivo.

Što utječe na rezultat anticelulitnih tretmana ?

Profesionalni terapeut prije tretmana treba odrediti o kojem obliku celulita se radi, odnosno stadiju i mjestu na kojem se celulit nalazi. Prema tome donosi odluku i predlaže individualni plan, – seriju kombiniranih tretmana protiv celulita, jer se jedino tako uspješno uklanja celulit. Svaka vrsta i mjesto na kojem se celulit nalazi se drukčije tretira.

Važno je naglasiti klijentu da pridržava uputa za kućnu njegu, prehranu i kretanje / vježbanje.

Celulit ima sklonost vraćanju pa se savjetuje djelovati preventivno tretmanima za održavanje nakon serije tretmana uklanjanja celulita.

Tečaj – obuka anticelulitni tretman u Učilištu Lovran

Želite li pokrenuti posao u području kozmetike i masaže, upišite se na tečaj Anticelulitne masaže ili Maderoterapije u Učilištu Lovran.

Učit ćete od najboljih voditelja tečaja i mentora koji su iz prakse – što znači da osim edukacija svakodnevno provode usluge anticelulitnih tretmana klijentima. Osim učenja tehnika maderoterapije ili anticelulitne masaže, peelinga kože, body wrapping tehnike – naučit ćete uzroke nastanka celulita, kako provesti pregled, savjete za kućnu njegu i „male tajne“ koje pomiču granice u liječenju celulita.

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima