Otkrijte tajne savršene kože lica

Kozmetička industrija je u stalnom rastu, a njega lica je jedan od najpopularnijih tretmana u kozmetičkim salonima diljem svijeta.

Sve više ljudi traži stručnjake za njegu lica kako bi poboljšali izgled i zdravlje kože. Stoga se usavršavanje u ovom području  svakako isplati.

Postoje četiri glavna tipa kože lica:

Normalna koža lica
Normalna koža lica ima uravnoteženu količinu ulja i vlage, sitne pore i glatku teksturu. Ova koža ima zdrav sjaj i rijetko ima problema s aknama ili drugim problemima kože.

Suha koža lica

Suha koža lica obično ima nedovoljno vlage i ulja, što dovodi do osjećaja zategnutosti i ljuštenja kože. Suha koža lica može biti osjetljiva na iritacije i crvenilo.

Masna koža lica
Masna koža lica ima višak ulja i može izgledati sjajno ili masno. Pore su obično proširene i skloni su problemima s aknama.

Mješovita  koža lica
Mješovita ili kombinirana koža lica je najčešći tip kože. Ova koža ima suha područja (obično na obrazima) i masna područja (obično u T-zoni koja uključuje čelo, nos i bradu).

Prepoznavanje tipa kože lica je važno jer različiti tipovi kože imaju različite potrebe i reagiraju na različite proizvode i tretmane. Ako pogrešno prepoznate tip kože lica, to može dovesti do pogrešnog odabira proizvoda i tretmana.

Edukacija iz njege lica je važna jer vam pruža znanje i vještine koje su potrebne za prepoznavanje različitih tipova kože lica, odabir proizvoda i tretmana za svaki tip kože, te za pružanje profesionalne usluge svojim klijentima.

Educiranje iz njege lica također vam pruža znanje o zdravlju kože, higijeni i sigurnosti, što je važno kako biste mogli pružati tretmane na siguran i učinkovit način.

Kao rezultat toga, klijenti će se osjećati sigurnije i zadovoljnije s vašim uslugama, a vaša će karijera u kozmetičkoj industriji prosperirati.

Osim što ćete steći znanja i vještine za pružanje profesionalne njege lica, ovaj tečaj će vas naučiti i o pravilima higijene i dezinfekcije prostora i pribora, što je posebno važno. Također ćete naučiti prepoznati različite tipove kože lica i znati koji su najbolji proizvodi i tretmani za svaki od njih.

Osim što ćete biti kvalificirani za pružanje tretmana njege lica, tečaj njege lica će vam omogućiti da savjetujete svoje klijente o kućnoj njezi i proizvodima za kožu lica.

Klijenti će cijeniti vaše stručno mišljenje i savjete, a to će vam pomoći u stvaranju dugoročne klijentele.

Postanite stručnjak za njegu lica uz naš Certificirani tečaj !

Podijelite s prijateljima