Otkrijte tajne savršeno glatke kože

Uklanjanje dlačica jedan je od najčešćih kozmetičkih postupaka koje se provodi kako bi se postigla glatka i svilenkasta kože.

Iako postoji mnogo metoda koje se mogu koristiti kod kuće, profesionalna depilacija je i dalje najpopularnija opcija za mnoge.

Postoje različite tehnike profesionalne depilacije, a u ovom tekstu ćemo se fokusirati na dvije od najčešćih metoda – depilaciju toplim i hladnim voskom.

Profesionalna depilacija obično se izvodi u kozmetičkim salonima ili klinikama od strane obučenog stručnjaka. Postoje različite metode profesionalne depilacije, kao što su:

  • depilacija voskom,
  • šećerna pasta,
  • Elektroliza
  • Laserska depilacija

Prednosti profesionalne depilacije uključuju preciznost uklanjanja dlačica, manje bolne postupke, učinkovitost u uklanjanju dlačica i dugotrajnije rezultate u usporedbi s depilacijom kod kuće.

Depilacija toplim voskom

Depilacija toplim voskom je jedna od najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica u kozmetičkim salonima. Ova metoda koristi topli vosak koji se nanosi na kožu i zatim se brzo uklanja trakom za depilaciju.  Ova metoda je pogodna za uklanjanje dlačica na različitim dijelovima tijela, kao što su:

  • noge
  • bikini područje
  • ruke
  • prsa i leđa 

Prednosti depilacije toplim voskom

Prednosti depilacije toplim voskom uključuju učinkovitost u uklanjanju dlačica, dugotrajne rezultate, manje iritacije u usporedbi s drugim metodama depilacije, te održavanje kože glatkom i mekom nakon postupka.

Prije postupka, kozmetičar će pregledati kožu kako bi se osiguralo da nema nikakvih iritacija ili osipa, a koža će biti očišćena od ostataka kreme i ulja. Vosak se nanosi na kožu pomoću drvene špatule, a zatim se postavlja traka za depilaciju.

Nakon depilacije, kozmetičar će primijeniti hidratantnu kremu kako bi umirio kožu i izbjegao iritacije. Mogu postojati neke nuspojave nakon depilacije toplim voskom, kao što su osjećaj peckanja, crvenilo kože i pojave uraslih dlačica.

Depilacija hladnim voskom

Depilacija hladnim voskom je još jedna popularna metoda uklanjanja dlačica koja se koristi u kozmetičkim salonima. Ova metoda koristi hladni vosak koji se nanosi na kožu i zatim se uklanja pomoću trake za depilaciju.

Prednosti depilacije hladnim voskom

Prednosti depilacije hladnim voskom uključuju manju bolnost u usporedbi s toplim voskom, brže vrijeme primjene, manje iritacije kože i pogodnost za osjetljivu kožu.

Prije postupka, koža se mora očistiti i pripremiti za depilaciju. Hladni vosak se nanosi na kožu u smjeru rasta dlačica, a zatim se stavlja traka za depilaciju i  uklanja u suprotnom smjeru rasta dlačica.

Mogu postojati neke nuspojave nakon depilacije hladnim voskom, kao što su osjećaj peckanja, crvenilo kože i pojave uraslih dlačica,  obično su privremene i prolaze u roku od nekoliko sati.

Saznajte sve o najnovijim metodama i tehnikama na tečaju depilacije koje će vam pomoći da svojim klijentima pružite savršeno glatku kožu. Naši edukatori s dugogodišnjim radom s klijentima i učenicima  imaju sve odgovore i rado će vam podijeliti svoje znanje i iskustvo.

Podijelite s prijateljima