jelica popic

„Ožujak Oaza wellnessa u Opatiji“ 11.04.2017. predavanja dr. Popić

Ovim putem Vas obavještavamo da će u okviru službenog otvaranja manifestacije „Ožujak Oaza wellnessa u Opatiji“ dr Jelica Popić, održati predavanje na temu „Programi i destinacijska ponuda medicinskog wellnessa na Opatijskoj rivijeri“.

Predavanje će se održati  u subotu 11. ožujka, 2017 g. u Villa Anđelina u  11.15 sati.

Predavanje je zasnovano na provedenom istraživanju ponude 39 wellness turističkih ponuđača regije Kvarner i uspoređivanjem njihove ponude s trendovima i najkonkurentnijom oblicima ponuda zdravstvenog i wellness turizma u svijetu.

Istraživanje pokazuje da je  wellness turistički proizvod regije Kvarner vrlo dobro razvijen u kontekstu sadržaja i vrhunske opremljenosti ali da programski zaostaje za ponudama medical wellnessa – ove godine najtraženijeg i najnagrađivanijeg zdravstveno turističkog proizvoda u svijetu i u Europi.

Naime od 39 wellnessa – tri (7%) ponuđača nude medical wellness programe, od kojih su dva na području Opatijske rivijere.

Njihova ponuda obuhvaća programe poput „Zdrava leđa“, „Zdravo spavanje“ Antiage medicina“ „Zdravo disanje“….

Medical wellness je proizvod koji integrira ponudu medicine, wellnessa i turizma.

Opatijska rivijera posjeduje resurse ljekovitih činitelja (more, ljekovitu klimu, ljekovitu vegetaciju), vrhunske medicinske stručnjake, vrhunski opremljene wellness centre.

Za razvoj medicinskog wellnessa Opatijske rivijere potrebno je obrazovati wellness i medicinske kadrove iz područja holističkog pristupa zdravlju i  komplementarne medicine, kako bi ih integrirali u postojeće wellness i zdravstveno turističke ponude i  razvili danas najkonkurentniji zdravstveno turistički proizvod – medical wellness.

Wellness akademija iz Lovrana razvija i nudi edukacije među kojima se osim na programima obrazovanja za Wellness terapeute, Wellness menadžere – wellness i zdravstveni djelatnici mogu stručno usavršavati iz područja komplementarne medicine i holističkog pristupa zdravlju: Medicinska akupunktura, Tui na na kineska terapija, Refleksologija,  Voditelj autogenog treninga, yoge, meditacije, vježbi disanja, Voditelj radionica aromaterapije…

 O PREDAVAČU:

Jelica Popić,dr.med. – je začetnik wellnessa u Hrvatskoj i jedan od inicijatora manifestacije Ožujak Oaza  wellnessa u Opatiji. Zaposlena je na poziciji ravnateljice i nastavnika u Učilištu Lovran – Wellness akademiji, te sudjeluje u pružanju usluga holističkog check-in, Health coachinga, Psihoterapije i Akupunkture u Laurana spa-medical wellness centru u hotelu Lovran u Lovranu.

Podijelite s prijateljima