Prekvalifikacija i stjecanje srednje stručne spreme – za zanimanje dentalni asistent i fizioterapeutski tehničar 

Zanimanja dentalni asistent i fizioterapeutski tehničar su među najtraženijim na tržištu rada, u Hrvatskoj i zemljama EU. Završeni polaznici se lako zapošljavaju u ordinacijama, poliklinikama i klinikama dentalne medicine, fizioterapije, termama i socijalnim ustanovama.

Kako steći zanimanje dentalni asistent  ili fizioterapeutski tehničar?

U Učilištu Lovran u Opatiji privatnoj školi za medicinska zanimanja može se steći srednjoškolsko medicinsko zanimanje dentalni asistent i fizioterapeutski tehničar, upisom na program:

  • Prekvalifikacije – za sve s završenom srednjom školom bilo kojeg usmjerenja
  • Doškolovanja  – završen prvi ili više razreda srednje škole bilo kojeg usmjerenja

Prilikom prijave budući polaznik ili polaznica treba poslati svjedodžbe svih završenih razreda srednje škole –  bi im izradili odluku o razlikovnim predmetima i izračunali iznos školarine.

Polaznici koji u svjedodžbama srednje stručne spreme imaju položene opće obrazovne i stručne predmete polagat će samo razlikovne predmete.

Koliko traje školovanje za stjecanja srednje stručne spreme u ustanovama za obrazovanje odraslih ?

Program stjecanja srednje stručne spreme doškolovanjem (prve kvalifikacije) i prekvalifikacije za provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave.

To znači da polaznici školovanja ne slušaju nastavu pojedinih predmeta u punom fondu sati kao za redovno obrazovanje. Vježbe i praktična nastava se održavaju u punom fondu sati. Jedna školska godina u ustanovama za obrazovanje odraslih traje u prosjeku 3-4 mjesec, a ukupno školovanje za stjecanje srednje stručne spreme traje  2 godine.

Kako je organizirana nastava ?

Nastava za dentalne asistente se održava petkom i subotom u popodnevnim satima – svaki drugi tjedan. Nastava za fizioterapeutskog tehničara se održava u popodnevnim satima od srijede do petka – svaki drugi tjedan. Vježbe se održavaju u kabinetima za vježbe u Učilištu Lovran, koji opremljeni svom potrebnom opremom, priborom i potrošnim materijalom. Osim u dentalnom i fizioterapeutskom kabinetu,  vježbe se održavaju  u ordinacijama dentalne medicine, Thalassotherapiji u Opatiji, Kliničkoj bolnici za ortopediji u Lovranu, u fizioterapijskim odjelima domova zdravlja u PGŽ, Istra i privatnim ordinacijama  – po izboru polaznika.

Osigurali smo vrhunske uvjete za provođenje nastave  – nastavnike i mentore  i suradničke ordinacije za obavljanje vježbi .

Promjeni zanimanje – prijave u tijeku

Promjena zanimanja danas više nije bauk. Prilikom upisa nema prijemnih ispita i brojanja bodova potrebnih za upis.

Prije odluke koji program srednje škole pohađati – pročitajte o poslovima dentalnog asistenta, kao i poslovima fizioterapeutskog tehničara.

Podijelite s prijateljima