Programom osposobljavanja u Učilištu Lovran do vlastitog kozmetičkog salona

Diplomirana ekonomistica Lorena Bagadur završila pet tečajeva u Učilištu Lovran - tečaj klasične masaže, cross-frictiona, plasma pen, hijaluron pena i kozmetičke njege lica - i najavila otvaranje svoje prakse.

Tečajem Kozmetičke njege lica do posla

Deset polaznica tečaja Kozmetičke njege lice u Učilištu Lovran u Opatiji svoje stručno osposobljavanje privodi kraju. Po završetku tečaja, nakon šest održanih modula, koji se održavaju dva puta tjedno tijekom tri mjeseca, ova će grupa biti spremna da na tržištu rada pruži svojim klijentima dodatnu uslugu, bilo u svojim salonima ljepote ili kod poslodavaca.

Natalia Jelenčić, voditeljica ovog „mladog“  tečaja za kozmetičku njegu lica pri Učilištu Lovran, koji je prvi puta ponuđen 2021. godine, otkriva kako je interes za ovu vrstu stručnog osposobljavanja sve veći te kako godišnje program Kozmetičke njege lica završava 20-tak polaznika.


Dvije kozmetičke edukacije godišnje

Godišnje provodimo dva ovakva programa stručnog osposobljavanja, jednog u proljeće i jednog u jesen. Riječ je o osposobljavanju kroz kojeg polaznici uče sve o kozmetičkoj njezi lica, od anatomije kože do proizvoda koje treba koristiti za određene tipove kože. Uz teorijsko, dobiju i praktično znanje pa su odmah spremni za tržište rada – rekla je Jelenčić.

U prostorijama Učilišta Lovran deset polaznica tečaja svoje je novostečeno znanje vježbalo na modelu. Među njima je bila i diplomirana ekonomistica iz Hreljina Lorena Bagadur, koja trenutno radi kao maserka u Austriji.

Image
Otvaranje kozmetičkog salona nakon edukacije

Kozmetička njega lica peti je program obrazovanja kojeg Lorena polazi u opatijskom učilištu. Završila je tečaj klasične masaže, cross-frictiona, plasma pen, hijaluron pena, sada polazi ovaj kozmetičke njege lica, a u planu je i tečaj kemijskih pilinga i dermapena.

Tražila sam program obrazovanja koji će mi se upisati u radnu knjižicu i tako saznala za ovaj u Učilištu Lovran. Krenula sam s klasičnom masažom, koja je bila moj osobni interes i izbor, a evo danas polazim već peti program. Izuzetno sam zadovoljna ponuđenim sadržajem, kvalitetom, ali i pristupom nastavnika i voditelja škole prema nama polaznicima. Njihova raspoloživost, susretljivost, spremnost da pomognu u bilo kojem trenutku, pa čak i nakon završetka obrazovanja, nešto je što mi jako puno znači i daje sigurnost i hrabrost da nastavim učiti, raditi i ići ka svojem cilju. Trenutno radim sa sportašima u austrijskom Leobenu, a moj je cilj, kada završim sve navedene tečajeve, otvoriti svoju praksu u Hrvatskoj – rekla je Lorena Bagadur te podcrtala spremnost djelatnika ustanove za obrazovanje odraslih za otvorenu komunikaciju i potencijalnu suradnju.

Image
Dentalni asistenti sve češće pružaju kozmetičke tretmane

Polaznica tečaja Kozmetičke njege lice Lea Slovsa upijala je sve poteze voditeljice Jelenčić. Ova mlada dentalna asistentica u Učilište Lovran prvi je puta stigla kako bi završila program obrazovanja za dentalnog asistenta. Potom se zaposlila u dentalnoj ordinaciji svog oca, a danas razmišlja i o otvaranju svog beauty salona.

Oduvijek me zanima kozmetika, šminkanje, uređivanje nokti pa sam se odlučila i za tečaj manikure i ovaj za kozmetičku njegu lica. Sviđa mi se princip rada i učenja. Moj je plan da nakon završetka osposobljavanja pronađem posao u toj branši, izučim zanat, a onda otvorim i svoj salon ljepote, kazala je Slovsa.

Podijelite s prijateljima