Polaznici

REVIEW NA 2016 GODINU – Što smo sve radili?

Spa Wellness akademija započela je sa radom 2004. godine, a od 2007. godine posluje kao Ustanova za obrazovanje odraslih – Učilište Lovran.

Ravnateljice i nastavnica, vodeće i najpoznatije Wellness akademije u regiji je dr. Jelice Popić.

Učilište Lovran obrazuje kadrove za wellness zanimanja s upisom u e-radne knjižice ili stručnog usavršavanja u području zdravstvenog turizma i wellnessa.

Polaznici uče u realnom okruženju, od najboljih učitelja iz prakse i kroz praksu “Wellness škola u wellness centru”, jer edukacije izvodimo po modelu „dualnog obrazovanja“ unutar praktikuma škole u Laurana spa-medical wellness centru.

OSPOSOBLJAVANJA ZA WELLNESS ZANIMANJA

Programe osposobljavanja za zanimanja Wellness Terapeut i Maser Kupeljar  kroz proteklu 2016 godinu završilo je 50-tak polaznika koji su uspješno završili osposobljavanja i stekli konkretna znanja, vještine i iskustvo pružanja usluga iz više vrsta masažnih tehnika  –  po završetku edukacije svi polaznici  spremni su za zapošljavanje ili samozapošljavanje.

WELLNESS MENADŽER

Koliko se isplati uložiti u svoje znanje govore i činjenice da preko 80% završrenih polaznika na programu školovanja za Wellness menadžera rade u renomiranim hotelskim wellness centrima diljem Hrvatske ili su svojim su školovanjem uložili u razvoj tvrtke u kojoj su zaposleni ili su postali poduzetnici otvaranjem vlastitog obrta ili tvrtke. U 2016 godini program školovanja za Wellness Menadžera završilo je 10-tak polaznika.

TEČAJEVI MASAŽA I KOZMETIČKE OBUKE

S ponosom možemo reći da je u 2016 godini naše tečajeve masaža ( Tui na kineske masaže, Sportske masaže, Refleksne masaže stopala, Ručne limfne drenaže…kozmetičke obuke…) završilo oko 180  polaznika a još značajnija činjenica je da su programe školovanja završili polaznici iz gotovo svih županija u Hrvatskoj pa i iz susjednih zemalja: Italije, Slovenije, Austrije,  Bosne i Hercegovine, Srbije te  Makedonije.

NOVE EDUKACIJE

Učilište Lovran – kroz 12 godina poslovanja  intenzivno istražuje i prati trendove povezane s promicanjem zdravlja i kvalitete života, te ih ugrađuje u svoje programe školovanja za wellness zanimanja i uvodi nove programe školovanja, tako smo ove godine uveli nove programe školovanja iz područja  Tradicionalne kineske medicine – programe stručnog usavršavanja iz Laser Akupunkture i Medicinske Akupunkture te  programe školovanja ove godine  završilo je 10-tak polaznika Učilišta Lovran.

ZAPOŠLJAVANJE WELLNESS DJELATNIKA

Na početku sezone brojni wellness centri imaju potrebu za uvođenjem novih kadrova. Brojni hotelski wellness centri, gradski spa centri, privatne vile, apartmani, kozmetički saloni , fitness centri  upravo preko našeg Učilišta stupaju u kontakt sa svojim budućim djelatnicima. U 2016 godini  preko 20-tak poslodavaca kontaktiralo nas je radi potrebe za wellness djelatnicima s kojima kontinuirano surađujemo za pronalazak kadrova u wellnessu.

 IN HOUSE EDUKACIJA

Tijekom 2016 godine obučavali smo wellness i zdravstveno turističke kadrove u Life Class Toplicama Sv. Martin iz Tradicionalne kineske masaže gdje su djelatnici stekli nova znanja i vještine iz Tui na kineske masaže.

EU PROJEKTI

Tijekom 2016 godine s ponosom možemo reći da smo uspješno završili   dva EU projekta  –  „Šansa je u mojim rukama“ – edukacija 16 osoba slijepih I slabovidnih osoba za Masere I Aroma masere te EU project  „Women are looking for a new opportunity / Žene traže novu šansu“, edukacija 24  osobe za izradu autohtonih ljekovitih suvenira i prirodne kozmetike.

 

Podijelite s prijateljima