vjezbe masaza

Riječi polaznika – dojmovi

  2017. godina u Učilištu Lovran – Riječ učenika 

  Naučiti nešto novo nikad nije bila loša ideja. To znaju i naši učenici koji marljivo slušaju i ispunjavaju sve zadane zadatke. Žene su najčešće polaznice naših programa no veseli nas činjenica da iz godine u godinu školovanje upisuje i sve više muškaraca. Najviše naših učenika dolazi iz područja Kvarnera i  Istre, ali isto tako i iz svih gradova u Hrvatskoj te inozemstva. Nudimo edukacije s uključenim smještajem kako bi bili dostupni polaznicima koji putuju. Porazgovarali smo malo s našim učenicama te ih zamolili da nam ispričaju kako im se sviđa u našoj školi i da nam kažu što planiraju u budućnosti. Evo što su nam otkrili.

  Danijela – polaznica programa za wellness terapeuta:

  „Program sam upisala, najviše iz razloga, jer mi je zanimljivo. Volim sve vezano uz rad, a najveći benefit je direktno pomaganje ljudima, slušajući njihove želje i potrebe.

  Prezadovoljna sam školom, više od očekivanog, a očekivanja su mi bila visoka. Uz naše učitelje terapeute sve je lijepo. Ne mogu reći je li nešto bilo teško za naučiti jer kad čovjek ima volju, želju i motivaciju sve se da usvojiti.

  Što se tiče planova u budućnosti, uglavnom su vezani za pokretanje vlastitog obrta ili možda čak otvaranje wellnessa s kolegicama jer se ovdje, uz znanje, stvaraju i prijateljstva.“

  Mauricio – polaznik programa maser kupeljar :

  „Nakon učestalih odlazaka na masažu odlučio sam naučiti masirati. Taj posao me opušta bez obzira na njegovu težinu. Strpljenje i predanost profesora me tjera da dam svoj  maksimum.

  Vidim lagani napredak i to me čini sretnim. U početku mi je bilo teško naučiti gdje se nalazi mišić ispod kože, a najlakše sam zapamtio redoslijed pokreta. U budućnosti planiram raditi u svom salonu i ostvariti uspjeh u pružanju usluga kvaliteta masaža.“  

  Sara- polaznica programa za wellness terapeuta:

   „Upisala sam ovaj program iz razloga što sam završila kozmetičku školu i oduvijek su me zanimale masaže, nekako sam se u tom poslu najviše vidjela. Željela sam naučiti nešto novo što će mi pomoći u poslu.

  Zadovoljna sam profesorima i doktorima koji nas educiraju. Posvećuju nam svaki trenutak kako u praktičnom tako i u teorijskom dijelu gradiva. Zadovoljna sam sobom i ovime što su me naučili u Učilištu te se nadam da ću to i pozitivno dokazati u svom poslu.

  Praktični dio je definitivno najzabavniji i najlakši, ali naravno potrebno je puno vježbe kako bi masaža bila kako treba. Mišljenja sam da ako voliš nešto i daješ se tome onda ti ništa što trebaš proći nije teško. Teorijski dio mi je zanimljiv, ali isto tako i teži nego praktični. Vidjet ćemo na ispitu kako sam svladala teoriju.

  Što se tiče planova za budućnost, nemam ih trenutno, ali što više prolazim kroz ovu edukaciju stvaraju mi se neke ideje i definitivno sam stepenicu više nego što sam bila prije šest mjeseci. Želja mi je baviti se masažama i postati wellness terapeut. Hoće li se to ostvariti? Nadam se, vrijeme će pokazati. U meni je jaka želja i spremna sam se boriti koliko god treba da ostvarim svoje snove.“

  Jana- polaznica programa za wellness menadžera:

  „Ovaj program upisala sam jer želim napredovati u okviru svoje struke kao kozmetičar, taj posao radim već punih pet godina. Razlog upisa je i djelomično na poticaj i preporuku mog menadžera .
  S obzirom da škola traje šest mjeseci, moram priznati da sam bila malo skeptična na početku, ali sam već na prvom modulu u studenom shvatila da je program dosta detaljan i da ću puno toga naučiti. Zapravo sam prezadovoljna .
  Inače nisam ljubitelj menadžmenta, ali što se mora nije teško.
  Imam više planova za budućnost, ali prije svega bih se voljela iskušati u ulozi wellness menadžera tako da očekujem da će se za sada stvari razvijati u tom smjeru .“

  Doris – polaznica programa za wellness terapeuta:

  „Ovaj program sam upisala kako bih usvojila znanje s kojim u budućnosti mogu pridonijeti boljitku drugih. U školi je opuštena i ugodna atmosfera. Predavači su stručni i pristupačni i uvijek možemo dobiti informaciju o onome što nam nije jasno.Što se gradiva tiče, mislim da je i praktični i teorijski dio lako usvojiti.

  U budućnosti planiram odraditi sezonu, prikupiti iskustvo i poznanstva te možda jednog dana pokrenuti vlastiti obrt.“

  Mladen – polaznik tečaja za klasičnu masažu:

  „Volim masažu, a klasičnu masažu smatram kao osnovu svih masaža. Veoma sam zadovoljan tečajem i zaista je bilo lijepo te je brzo prošlo. Što se tiče težine gradiva, teorija mi je bila teža za naučiti no uspio sam. U budućnosti planiram imati ponudu masaža kod izdavanja apartmana.“

  Dajana- polaznica programa za wellness terapeuta:

  „Ovaj sam program upisala kako bih mogla otvoriti svoj salon. To je moja želja, moj san i moj cilj. Također, želim naučiti nešto novo i usavršiti svoje znanje i vještine.

  U Učilištu se osjećam super, opuštena sam. Veoma sam zadovoljna načinom predavanja i praksom. Ništa mi nije bilo teško za naučiti jer kad radiš ono što te zanima i ono što voliš nije teško.S nekim stvarima sam se već susrela prije pa mi je sve ovo zapravo nadogradnja znanja i vještina.

  U budućnosti planiram otvoriti nešto svoje i tako ostvariti svoje snove. Ova škola mi je pružila nova prijateljstva te mogućnost buduće suradnje s kolegicama.“

  Uvijek nam je drago čuti lijepe riječi, hvala našim učenicima što su upisali naše programe i što nas uveseljavaju svojim dolaskom. Svima im želimo da ostvare svoje želje i snove i da nas posjete što češće, a našim budućim polaznicima želimo poručiti da su dobrodošli i da ih čekamo. Veselimo se i idućoj godini s vama jer vi ste dio nas.

  ŽELIMO VAM SRETAN BOŽIĆ I USPJEŠNU NOVU GODINU ?

  Podijelite s prijateljima