aroma masaza

Što je aroma masaža 

Aroma masaža je holistička  metoda opuštanja koja se izvodi mješavinom biljnih i eteričnih ulja. Aromaterapijska masaža se izvodi specifičnim pokretima istezanja, akupresure i dubokog glađenja.

Koja su eterična ulja najbolja za masažu ?

Najbolje ulje za masažu je upravo ono koje najbolje odgovara potrebama klijenta. Eterična ulja za masažu odabire sam klijent – nakon što mu profesionalni maser ili aromaterapeut  postavi pitanje:

 „Gdje najviše u tijelu osjećate posljedice stresa – u glavi, prsima ili donjem dijelu trbuha“ ? 

  • Za stres koji ugrožava koncentraciju, izaziva glavobolje, smetnje u donošenju odluka, slabo pamćenje  – najbolja ulja za masažu su  citrusna eterična ulja  
  • Za tjeskobu u prsima, strahove  i ljubavne „jade“ – najbolja su  cvjetni i mediteranski mirisi eteričnih ulja
  • Za stare „rane“, duboke duševne boli i bolji libido – najbolji su ulja dobivena iz kore, korijenja (cimet, cedar, đumbir….)

Kako napraviti ulje za masažu ?

Kada klijent navede u kojem dijelu tijela najviše osjeća stres (tjeskobu, nelagodu, napetost….) – terapeut će u bazno ulje ukapati određen broj  kapi eteričnog ulja iz jedne od „tri note“ i to prema teoriji engleske škole aromaterapije.

Baš kao i za lijekove i za eterična ulja vrijedi izreka: „Sve je otrov i ništa nije otrov. Doza lijeka može učiniti da nešto bude ili ne bude otrov.  (Paracelus).

Stoga je dobro znati  da je 0,5 – 3 % eteričnog ulja u baznom ulju dozvoljen omjer eteričnih ulja u mješavini za masažu.

Pripremljene se mješavine mogu čuvati na tamnom i hladnom mjestu do dva mjeseca.

PAŽNJA: Od izuzetne je važnosti pridržavati se preporučenih koncentracija. Eterična ulja su vrlo koncentrirana te ih je stoga potrebno koristiti odgovorno i s velikom pažnjom.

Tečaj Aroma masaža – holistička metoda za opuštanje tijela i uma 

Eterična ulja i masaža su dvije tehnike koje se često koriste zajedno kako bi se postigao opuštajući i terapeutski učinak na tijelo i um.
Upišite se na tečaj  Aroma masaže u Učilištu Lovran – na kojem ćete naučiti osnove Engleske škole aromaterapije, utjecaj eteričnih ulja na emocije i opuštanje,  izabrati eterična ulja i pripremiti mješavinu eteričnih i biljnih ulja za masažu, stimulirati čakre te uvježbati pokrete istezanja, akupresure i dubokog glađenja po regijama i cijelog tijela.

Tečaj mogu pohađati svi koji žele započeti karijeru u masaži, wellnessu i se usavršavati u struci.

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima