estetska pedikura

Što je estetska pedikura – savjeti za njegu stopala

Estetska pedikura  sastoji se od kupke, pregleda stopala i odstranjivanja nakupina zadebljane kože te rezanje i oblikovanje noktiju, lakiranja i završne njege stopala hranjivom kremom. Ovu vrstu pedikure preporučujemo svim osobama koje žele imati njegovana, glatka i lijepa stopala i nokte na nogama.

Uvjet u salonu za pružanje usluga pedikure

U salonu za pružanje usluga pedikure nužni su:

  • propisani sanitarno-higijenski uvjeti prostora i korisnika kao i radnika
  • provedba dezinfekcije i sterilizacije pribora i  instrumenata za pedikuru
  • korištenje jednokratnog materijala koji dolazi u neposredan kontakt s korisnikom

Obratite pažnju da  salon u kojem ćete raditi pedikuru i njegu svojih stopala ima djelatnika koji je certificiran za usluge pedikure, jednokratne materijale i da su im svi materijali sterilni, zapakirani u jednokratne vrećice te uredno posloženi, a u kadici gdje se radi kupka ukoliko nema odvod mora biti jednokratna vrećica.

Savjeti za njegu stopala

Ljudsko stopalo čini 28 kostiju koje su međusobno povezane ligamentima i zglobovima. S obzirom na to da je većina ljudi dnevno obuvena u cipele, tenisice i da veći dio vremena stoji, hoda - potpuno je prirodno da se dešavaju zadebljanja na peti koja trpi najveći teret cijelog tijela.Uvijek se brinite da vaša stopala budu njegovana jer su ona jako važna. Ako ste većinu vremena u stajaćem položaju moguće je da vaša stopala trebaju češće pedikuru u salonu s certificiranim stručnjakom.

Savjeti za kućnu njegu stopala:

  • HIDRATACIJA – svakodnevno nakon kupanja ili tuširanja mažite svoja stopala hranjivom kremom o kokosa ili losionom. Za osobe koje imaju tendenciju zadebljanja kože na stopalima preporučuje se nakon nanošenja hranjive kreme navući pamučne čarape na sat vremena ili tako leći spavati. Uz redovnu i pravilnu hidrataciju spriječit ćete stvaranje većih zadebljanja na petama i stopalima te pucanje kože, kurje oči i žuljeve na stopalima.
  • MASAŽA – masirajte sami svoja stopala hranjivim kremama i biljnim uljima, a povremeno otiđite profesionalnim maserima.  Refleksna masaža stopala uklanja bolove i otoke u stopalima, popravlja cirkulaciju i opušta – liječi od prekomjernog stresa. Redovnim masažama stopala uklonit ćete i grčeve u nogama zbog kojih nekada ne spavate.
  • UDOBNA OBUĆA – nositi udobnu obuću, prigodne veličine i od prirodnih materijala. Vaše noge će vam biti zahvalne jer će biti manje umorne, te ćete imati manje natisaka, žuljeva, kurjih očiju i manje ispucale i tvrde kože na petama

Ovi savjeti mogu pomoći da stopala budu njegovana – ali to ne isključuje i posjete profesionalnom pedikeru  nekoliko puta godišnje. Redovite pedikure i kućna  njega stopala, rezultiraju zdravim, njegovanim i lijepim stopalima.

Organiziramo vrhunske edukacije estetske pedikure

U Učilištu Lovran možete završiti Tečaj estetske njege stopala i početi se baviti unosnim poslom pedikure jer je to sve traženija usluga i trebaju je svi bez obzira na spol i dob.

Podijelite s prijateljima