Sve popularnija terapijska metoda koju vrijedi isprobati

Ovaj tretman se sve više koristi u svijetu, a postao je popularan u Hrvatskoj zbog svoje učinkovitosti i brzog djelovanja.

Kinesiotaping je terapijska metoda koja koristi posebnu elastičnu traku za potporu mišićima i zglobovima. Traka se primjenjuje na kožu uz pomoć posebnih tehnika i može pomoći u smanjenju boli, poboljšanju mišićne funkcije i ubrzanju procesa ozdravljenja.

Kinesiotaping se temelji na ideji da se mišići, ligamenti i tetive tretiraju korištenjem posebnih traka koje se zalijepe na kožu.

Ove trake se pričvršćuju na određeni način kako bi se postigla željena funkcija. One ne ograničavaju pokretljivost mišića i zglobova, već ih potiču na normalan rad.

Kinesiotaping se koristi za različite vrste ozljeda, uključujući:

  • bol u leđima
  • ramenima
  • koljenima
  • laktovima
  • stopalima

Postoje brojne prednosti kinesiotapinga za klijente koji se susreću s različitim zdravstvenim problemima. Ovdje su neke od najvažnijih prednosti:

  1. Smanjuju bol i upalu: Kineziološke trake se mogu koristiti za smanjenje boli i upale. Trake pomažu u poboljšanju cirkulacije krvi i limfnog sustava, što može ublažiti upalu.
  2. Povećavaju raspon pokreta: Kineziološke trake se mogu koristiti za poboljšanje raspona pokreta. One pomažu u opuštanju mišića i smanjenju napetosti, što omogućava povećanje pokretljivosti zglobova.
  3. Pomažu u rehabilitaciji: Kineziološke trake su često korištene u rehabilitacijskim programima za ozljede mišića i zglobova. One pomažu u smanjenju boli, poboljšanju cirkulacije i smanjenju napetosti mišića, što može ubrzati proces oporavka.
  4. Poboljšavaju propriocepciju: Kineziološke trake mogu poboljšati propriocepciju, što je sposobnost tijela da prepozna svoj položaj u prostoru. To može poboljšati stabilnost zglobova i smanjiti rizik od ozljeda.
  5. Poboljšavaju sportske performanse: Kineziološke trake se mogu koristiti za poboljšanje sportskih performansi. One pomažu u smanjenju umora mišića, poboljšavaju cirkulaciju krvi i smanjuju napetost mišića, što može poboljšati snagu i izdržljivost.

Ovo je izvrsna tehnika za sve zdravstvene stručnjake, fizioterapeute, trenere, terapeute ili bilo koga tko želi naučiti ovoj učinkovitoj terapijskoj metodi i unaprijediti svoje znanje i vještine.

Tijekom tečaja, polaznici uče o anatomiji tijela, različitim vrstama traka i primjeni tehnika kinesiotapiranja.

Tijekom tečaja kinesiotapinga, polaznici se upoznaju s teorijskim znanjima o kinesiotapingu i nauče kako pravilno primijeniti trake kod raznih zdravstvenih problema.  

PRIJAVI SE

Podijelite s prijateljima