Veliko srce malom srcu

Volonterski projekt Wellness akademije

U suradnji Udruge ‘Veliko srce, malom srcu’ i Učilišta Lovran- Wellness Akademije, krenulo je provođenje programa podrške roditeljima djece sa srčanom manom.

Ovoga je petka 11. ožujka 2016. godine, u prostorijama Učilišta Lovran u Lovranu održana prva u nizu radionica za roditelje članove udruge ‘Veliko srce malom srcu.’

Cilj je ovog programa je smanjiti rizike od nastanka psihosomatskih poremećaja, roditeljima koji su uslijed bolesti i brojnih operativnih zahvata izloženi stresu, emocionalnim i psihosocijalnim traumama.

‘Prva u nizu, ‘probna’ radionica potvrdila je veliku potrebu za ovakvim tipom podrške roditelja oboljele djece, koji zapravo svoj život u potpunosti posvećuju njezi oboljelog djeteta, a istovremeno proživljavaju razne strahove i ostale tegobe psihološke, a onda i fizičke prirode.‘, kazala je dr. med. Jelica Popić, voditeljica radionice i ravnateljica Učilišta Lovran, inače wellness savjetnik i stručnjak komplementarne medicine.

Rad s roditeljima članovima udruge kroz angažman Učilišta Lovran, zamišljen je kao provođenje i poučavanje roditelja kroz niz tehnika samopomoći: progresivno mišićnu relaksaciju, autogeni trening, vježbe disanja, masaže, individualna i grupna psihološka podrška.

Prvi susret je protekao kao upoznavanje, testiranje i ocjenjivanje emocionalnih taruma i stresa, vježbom disanja i progresivno mišićne relaksacije.

Anketiranjem kvalitete je potvrđeno zadovoljstvo radionice prosječnom ocijenom 4.2 ( od maximalne ocjene 5) samim time, imamo dovoljno elemenata da nastavimo rad na grupama roditelja, koji će na sljedećim susretima biti fokusiran na individualnu psihoterapiju kao i navedene tehnike opuštanja koje dokazano djeluju na prevenciju i rehabilitaciju od doživljenih šokova, boli i trauma.

‘Veliko srce, malom srcu’ udruga je liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Udruga djeluje od 1994. godine s sjedištem u Zagrebu. Inače, godišnje se više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom grješkom, njih 100.000. neće doživjeti 1. rođendan, a 1000 će umrijeti prije odrasle dobi.

DONIRAJTE: Za svaki novi otkucaj srca nazovite 060 9095…

Podijelite s prijateljima