dr popic

Wellness & Dental akademija iz Lovrana preselila u Opatiju

ŠKOLOVANJE ZA WELLNESS I ZDRAVSTVENA ZANIMANJA

Ljudi kao glavni nositelji ideja, informacija, novih znanja i vještina postaju osnovica razvitka suvremenih  gospodarstava i društava. U mnogim područjima energija ili sirovine (materijali) nisu temeljni pokretači i nositelji razvitka nego kreativni, sposobni i dobro obrazovani pojedinci. Najbolje primjere za to nalazimo u informacijsko-komunikacijskoj industriji, razvoju softvera, te u zdravstvenoj i turističkoj industriji.

Iako tehnologija prodire u svaku poru našeg društva i automatizira mnoge procese – usluge koje pomažu očuvanju zdravlja i liječenju bolesti ne mogu zamijeniti strojevi . Predviđa se da će do 2025. Nedostajati preko 808.000 radnika u industriji zdravlja i odmora i to samo u Americi.. 

Naime, zdravstveni turizam poprima sve veću ulogu u poboljšanju kvalitete života, odnosno u unapređenju i čuvanju zdravlja što uzrokuje godišnji rast po stopi od 15% do 20%. Ovaj oblik turizma povezan je s putovanjem u wellness hotele, u lječilišta ili druge destinacije čija je primarna svrha poboljšanje fizičkog stanja turista kroz razne fizičke terapije i medicinske usluge namijenjene za održavanje zdravlja.

Učilište Lovran – wellness & dental akademija

U ponudi programa školovanja za zdravstvena i wellness zanimanja u Hrvatskoj se ističe Učilište Lovran – školska ustanova za obrazovanje odraslih  koja je od prošle godine uz dugogodišnje iskustvo školovanja wellness kadrova pokrenula i školovanja za medicinska zanimanja; asistente doktora dentalne medicine a od sljedeće jeseni i fizioterapeutske tehničare..

Učilište Lovran je započelo s radom 2005 godine nakon što je dr Popić, osnivač prvog wellnessa u Hrvatskoj iz osobnog iskustva zaključila da je i Hrvatska na pragu wellness revolucije i da su joj neophodni kadrovi koji će ljudskom zdravlju i opuštanju pristupiti holistički.

U Učilištu Lovran se uči u realnom okruženju

Ravnateljica Učilišta Lovran – Wellness & Dental akademije, Jelica Popić,dr.med. – s  dugogodišnjom karijerom liječnika, poduzetnika i nastavnika je osmislila koncept „učenja u realnom okruženju“. Naime škola je smještena u prostoru u kojem se istodobno “uči i radi”. Naši su učenici od samog početka  s klijentima, a njihovi učitelji su terapeuti

Dr Popić kaže: “Mi smo wellness i medicinska škola u medical wellness centru” Ujedinili smo  edukaciju, wellness, medicinu i zdravstveni turizam . Mi smo istodobno učitelji i terapeuti, što osigurava učenje iz “prve ruke” i kvalitetu svake naše usluge i edukacije.”

Škola je nakon 13 godina rada u Lovranu promijenila adresu te se od ovog proljeća nalazi u Opatiji u Voloskom, iznad samog mora. Ovaj jedinstveni položaj škole motivira dodatno i učenike i nastavnike na putu razvoja znanja i vještina koje su ljekovite onima koji ih daju kao onima koji ih primaju.

Wellness zanimanja

Želite li promijeniti posao, lakše i brže se zaposliti ili se samozaposliti otvaranjem obrta ili tvrtke koja nudi usluge wellnessa - izaberite jedno od wellness zanimanja u Učilištu Lovran:

Wellness menadžer -  program je namijenjen pojedincima koji planiraju razvoj karijere na poziciji voditelja wellness ili zdravstveno turističkog centra, poduzetnika – vlasnika wellnessa, kozmetičkog salona, centra zdravlja, ljepote. Naučit ćete kroz predavanja kao i iz prakse u realnom okruženju u Ortosan medical wellness centru u okviru škole: Organizirati rad i voditi team, Upravljati i kontrolirati procese pružanja usluga,  Planirati i organizirati nabavu, Izraditi normative utroška materijala i kontrolirati potrošnju, Planirati i pratiti realizaciju prihoda i troškova, Izračunati pokazatelje poslovanja, Organizirati i provesti marketing i promociju usluga,  Upravljati kvalitetom usluge, Efikasno komunicirati s poslovnim partnerima, suradnicima i klijentima, Prezentirati programe i ponudu, te se ponašati u skladu s poslovnim bontonom.

Wellness terapeut – je program nakon kojeg se možete brzo i lako zaposliti ili samozaposliti u wellnessu i zdravstvenom turizmu. Naučit ćete medicinsku masažu, ručnu limfnu drenažu, aroma relax masažu, anticelulitnu masažu, refleksnu masažu stopala, njegu lica i tijela. Tijekom školovanja  polaznici sudjeluju u procesima: naručivanje i prijem klijenta, priprema prostora, opreme, pribora i proizvoda za rad u wellness centru. Po završetku nastave naši su učenici spremni za rad u svakom wellnessu ili salonu za zdravlje, ljepotu, masažu.

Maser kupeljar – je program u kojem se uče dvije vrste masaža (medicinska i aroma relax) kao i fango terapija. Polaznici su u kratkom vremenu osposobljeni za ulazak na tržište wellnessa i zdravstvenog turizma.

Dentalni asistenti i Fizioterapeuti

U Učilištu Lovran su pokrenuti i programi prekvalifikacije za Dentalnog asistenta (prošle godine) i Fizioterapeuta (od sljedeće školske godine).

Ova dva zanimanja su vrlo tražena i lako zapošljiva kako u Hrvatskoj tako i u zemljama EU. Stoga je interes za upise veći od očekivanog. Program za Dentalnog asistenta se završava kroz 18 mjeseci, a za Fizioterapeutskog tehničara kroz 14-15 mjeseci.

Prvu generaciju prekvalifikacije upisalo je 24 polaznika od kojih je u godinu dana samo njih 7 ostalo još uvijek nezaposleno. Dentalni asistent je vrlo lako zapošljivo zanimanje jer je odnedavno zakonom propisano da za to radno mjesto više nije dovoljno završiti bilo koju srednju medicinsku školu.

U Učilištu Lovran posebno su opremljeni praktikumi za vježbe za Dentalne asistente, Fizioterapeutske tehničare te za Wellness zanimanja. Uz trenere s dugogodišnjim iskustvom u radu s pacijentima i wellness klijentima to osigurava brzo i kvalitetno učenje. Polaznicima osiguravamo i vježbe u ordinacijama dentalne i fizikalne medicine u regiji Kvarner i Istri.

Poruka ravnateljice

Očito je da nematerijalni (intelektualni i duhovni) kapital nema granica  - stoga u bilo kojoj ste životnoj dobi i bez obzira koju ste školu završili prethodno u Ustanovama za obrazovanje odraslih  možete se cjeloživotno školovati, promijeniti zanimanje i raditi posao koji vas ispunjava. Kao vodećoj školi za obrazovanje kadrova u zdravstvenom i wellness turizmu nama se obraćaju poslodavci i nude zaposlenje završenim polaznicima. Stoga se naši polaznici lako zapošljavaju i samozapošljavaju.

Pozivam Vas da otkrijete zbog čega smo posebni,  zašto nije svejedno koje zanimanje birate i zašto je važno gdje ćete učiti.

Cjeloživotno učenje je koncept koji promovira postupnu preobrazbu u učeću zajednicu zadovoljnih pojedinaca, a time i kompetitivne organizacije i društva utemeljenog na neprestanom stvaranju, obnavljanju i primjeni novih znanja, vještina i stavova (vrednota). Znatiželja, radost učenja novog, motiviranost i navike neprestanog učenja stvaraju se u mlađim životnim razdobljima. Stoga su smišljen odgoj, pristupi učenju i iskustva s učenjem stečeni u obitelji i u predškolskim ustanovama osnova za kontinuirano i samoinicijativno učenje i obrazovanje tijekom cijelog života. Važniji ciljevi cjeloživotnog učenja jesu: podizanje opće razine obrazovanosti svih građana – uključenje svih građana u taj proces, prepoznavanje, ostvarenje osobnih potencijala i sposobnosti, oblikovanje društveno aktivnih, uključenih i odgovornih pojedinaca, osposobljavanje prilagodljivih pojedinaca za snalaženje u promjenjivu radnom i društvenom okruženju, viši stupanj zapošljivosti. Ta su stremljenja posebice važna i za radne organizacije i javnu upravu, ali i cijelu društvenu zajednicu kojoj su nagle ekonomske i tehnološke promjene, kao i nepovoljni demografski procesi, nametnuli cjeloživotno učenje i obrazovanje kao nužnost obrazovne i gospodarske politike. Neka bitna načela cjeloživotnog učenja jesu: - mogućnost usvajanja i obnavljanja znanja, vještina i potencijala u različitim razdobljima života, - jednakost pristupa i mogućnosti za uspjeh u cjeloživotnom učenju na razini njegovih želja i sposobnosti, - pravo na priznanje znanja i vještina stečenih u različitim okruženjima i načinima učenja.

Pratite nas na www.wellness.akademija.hr ili putem FB – Učilište Lovran a za sva pitanja obratite nam se na telefon +385 51 293 851 – Učilište Lovran – ustanova za obrazovanje odraslih.