skola u wellness centru

Wellness škola u wellness centru

Učilište Lovran – Wellness akademija je ustanova za obrazovanje odraslih u području wellnessa i zdravstvenog turizma. Osnovani smo 2005 godine – nakon četverogodišnjeg iskustva vođenja prvog wellness centra u Hrvatskoj. O tim prvim godinama u wellnessu – dr Jelica Popić, danas ravnateljica Učilišta Lovran kaže: „Bilo je lijepo i naporno istodobno kao i na svakom novom početku. Danas znam da je to iskustvo neprocjenjivo upravo za nas učitelje i trenere . Najbolji su učitelji oni koji su baš kao i naši današnji učenici učili kroz praksu u realnom okruženju.“

Školovanje u realnom okruženju

Polaznici se u Učilištu Lovran školuju u wellness školi u wellness centru i tako stječu najbolja teorijska znanja i praktično iskustvo od učitelja iz prakse u realnom okruženju. Učilište Lovran je naime locirano tj.dijeli prostor za nastavu s Laurana spa-medical wellness centrom u hotelu Lovran u Lovranu.
Osim u dvorani za predavanja, veći dio školovanja polaznici provode u prostoru wellness centra, vježbajući tehnike masaže, kozmetičke njege, vježbe opuštanja i disanja, kao i navikavajući se na ambijent, ugođaj, prostor, opremu wellnessa. Uče pripremiti stol za masažu, pribor, opremu i proizvode za masažu i kozmetičku njegu. Za vrijeme školovanja provode higijenu radnog mjesta i nauče važnost higijene za čuvanje svoga i klijentovog zdravlja.
Važan dio edukacije je upoznavanje rada na recepciji, naručivanje i prijem klijenta. Također uče prezentaciju programa i usluga wellnessa.
Wellness djelatnici su dužni na radnom mjestu poznavati pravila komunikacije s klijentom, suradnicima i nadređenima. Stoga se za vrijeme školovanja upoznaju sa svim pravilima u wellnessu, kućnim redom i potrebnim poslovima administriranja usluga i utroška materijala za rad.

Polaznici s iskustvom wellness klijenta i wellness terapeuta

U Laurana spa polaznici stječu iskustvo sauniranja, jer tako najbolje nauče pripremiti sauna oazu za korištenje klijentima, te iz osobnog iskustva informirati i savjetovati klijente o dobrobiti sauniranja i vodenih wellness sadržaja.
Uživaju u masažama, miomirisima biljnih i eteričnih ulja, kozmetičkoj njezi lica i tijela – jer prvi dio stručne prakse provode masirajući jedan drugoga. Pred kraj školovanja masiraju „prave“ klijente Laurana spa. Masirajući klijente i svoje učitelje i mentore na završnom ispitu prođu kroz neizbježnu prvu „pozitivnu tremu“, kako bi postali sigurni i spremni na sve izazove budućeg radnog mjesta.

Isplativo i ljekovito wellness zanimanje

Školovati se za wellness zanimanja i stjecati što više stručnih, poslovnih i psihosocijalnih kompetencija se isplati i pojedincu i tvrtki. Jer znanje i kompetentnost se nikome ne mogu oduzeti – to su trajne vrijednosti koje se mogu i tržišno iskalkulirati. Živimo u svijetu i u doba kada je „ljudsko znanje i zdravlje izvor biznisa i bogatstva“ (W.Churchill).
Kada tome još dodamo riječi dr Popić da je wellness usluga „ljekovita za one koji je primaju i za one koji je pružaju“ – ne čudi da su svake godine sva mjesta na školovanju za wellness zanimanja u Učilištu Lovran popunjena već u prvom upisnom roku tj. do 30.srpnja. Stoga prijavite se i školujte za zanimanja koja su lako zapošljiva i samozapošljava u Hrvatskoj a ulaskom Hrvatske u EU zapošljivost spa wellness kadrova raste i u zemljama EU.
Wellness industrija je najperspektivnija u pogledu rasta prometa i u pogledu zapošljivosti.

Podijelite s prijateljima