srce

Zamolba za doniranje sredstava

UDRUGA VELIKO SRCE MALOM SRCU

Kontakt: gđa. Tanja Grahovac, tajnica udruge

email: tanja@velikosrce-malomsrcu.hr

mob: 091/4455-850                                                                   

Predmet: Zamolba za doniranje sredstava za kupnju EKG Holter 3 kanalni za KBC Rijeka

Poštovani,

Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj.

Osnovni su ciljevi Udruge:

  • razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka;
  • potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju;
  • prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove
  • osvješćivanje građana Republike Hrvatske o tome što znači biti dijete sa prirođenom srčanom greškom ili bolesti, što znači biti njihov roditelj ili liječnik
  • pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama

Koja je ciljana skupina korisnika naše akcije?

Djeca i adolescenti – korisnici su rođeni sa kompleksnim prirođenim srčanim greškama, koji u velikoj većini slučajeva završavaju na palijativnim zahvatima (operacijama) u Hrvatskoj i u inozemstvu (Njemačka i Austrija)

Nerođena djeca – zahvaljujući fetalnom ultrazvučnom uređaju (koji je samo jedan od 7 za koje skupljamo novac) ciljana skupina su i nerođena djeca, kojima se ovakvim uređajem još u majci mogu dijagnosticirati moguće malformacije te priprema za buduće liječenje djeteta nakon rođenja

Roditelji – važna skupina korisnika koji putem udruge dobivaju važne informacije, psihološku pomoć te u slučaju teške socijalne situacije i financijsku pomoć.

Priključite se i pomognite akciju „Veliko srce malom srcu“!

Zdravlje je najveće bogatstvo koje čovjek može posjedovati, a naša se Udruga bavi djecom čije je zdravlje ozbiljno narušeno teškim srčanim problemima. Mi, roditelji uključeni u Udrugu, ne možemo zamisliti život bez naše djece, ali i njihovih bolesti. Naš se humanitarni rad svodi ne samo na kontinuirano poboljšanje zdravstvenog stanja naše djece, već želimo utjecati i na boljitak ostale djece. Pritom mislimo na djecu koja će se tek roditi ili su se već rodila – kao srčani bolesnici.

Stoga je naša akcija „Veliko srce malom srcu“ usmjerena na prikupljanje sredstava za kupovinu medicinskih uređaja koji bi uvelike pomogli u dijagnosticiranju teških srčanih bolesti djece, prije i poslije rođenja.

Ovim putem Vam šaljem zamolbu za donacijom sredstava potrebnih za kupnju EKG holter uređaja za KBC Rijeka koja nažalost nema za sada opcije ekg holtera za male pacijente.

Cilj nam je i ukazati našem društvu na probleme koji djeca sa srčanim bolestima imaju, na sve tegobe koje pritom prolaze roditelji te na sav trud i stručnost liječnika i medicinskog osoblja u borbi za ove male srčane borce. Vrijedi istaknuti kako našim akcijama potporu pružaju Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko društvo za socijalnu i preventivnu pedijatriju, Hrvatska udruga kardioloških medicinskih sestara, Hrvatsko kardiološko društvo te Grad Zagreb.

Vođeni time, htjeli bismo vas uključiti kao podupiratelje našoj akciji, te bismo bili zahvalni da u okviru Vaših mogućnosti pomognete i gradite budućnost malih srčanih boraca.

Nadamo se kako smo Vam uspjeli približiti barem dio problematike vezane za djecu sa prirođenim srčanim greškama i srčanim bolestima. Vjerujemo da ćete pronaći načina pridružiti se našoj vrijednoj akciji i pokazati kako imate veliko srce za mala srca.

Unaprijed Vam zahvaljujemo.

Dopredsjednica Udruge

„Veliko srce malom srcu“

Franciska Agičić

Podijelite s prijateljima